El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

7/3/11

Digues adéu a Microsoft Office. Benvingut OpenOffice

Encara no coneixes OpenOffice? Es tracta d'una suite ofimàtica gratuïta formada per processador de text, full de càlcul, bases de dades, presentacions, eina de dibuix i notació matemàtica.
OpenOffice disposa de corrector ortogràfic i extensions per afegir funcions noves. A això cal afegir la seva facilitat d'ús.
Et donem diversos motius per jubilar al totpoderós Microsoft Office i usar OpenOffice com a eina ofimàtica.
  • 1. El seu preu: OpenOffice és gratuït i Microsoft Office requereix invertir més de 100 euros en la seva compra, com a mínim.
  • 2. Tenen el mateix: els principals components de Microsoft Office són el processador de textos Word, el full de càlcul Excel i l'eina de presentacions Powerpoint. LibreOffice té els seus equivalents en Writer, Calc i Impress respectivament. L'únic que es troba a faltar en OpenOffice és un client de correu integrat i un bloc de notes com OneNote, però existeixen alternatives lliures i gratuïtes com Thunderbird o Evernote, per exemple.
  • 3. Compatibilitat de formats: Tens centenars de documents creats amb Office i temes no veure'ls en OpenOffice? Actualment, OpenOffice permet obrir i editar tots els formats suportats per Office, incloent els més recents (DOCX, xlsx i pptx).
  • 4. Rendiment: en ordinadors modestos, una eina lleugera és preferible a una altra pesada. En aquest cas, OpenOffice és força més ràpid i consumeix menys recursos que Microsoft Office.
  • 5. Es centra en la funcionalitat i no en l'aparença: el disseny de les últimes edicions de l'Office és molt atractiu visualment, però realment són útils? A més, els menús dinàmics personalitzats oculten funcions o destaquen altres, provocant moltes vegades confusió.
  • 6. Disponibilitat per a tots els sistemes operatius: l'OpenOffice que utilitzeu a Windows, Mac i Linux és idèntic a la versió per a altres plataformes. No és així amb Microsoft Office. Per començar, no hi ha versió per Linux. I en Windows i Mac tenen períodes de desenvolupament i sortides a la llum diferents, amb els problemes que això comporta.
  • 7. Les extensions: igual que passa amb Firefox, OpenOffice pot millorar mitjançant afegits. Hi ha correctors ortogràfics, plantilles, traductors i una infinitat d'extres. Si bé existeixen plugins per a Microsoft Office, no hi ha un lloc on trobar-los tots, tal com passa amb OpenOffice i el seu centre d'extensions. A més, té el seu propi gestor per buscar i descarregar extensions automàticament.