El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

3/3/11

VIURE I TREBALLAR AL NÚVOL (3)

Deixant de banda els serveis gratuïts (dels que parlàvem a l'anterior entrada) amb una capacitat d'emmagatzematge reduïda, podem trobar un parell més destacables:

Mobileme, és un espai virtual d’emmagatzematge propietat de Apple. El servei depèn d’un abonament anual tot i que ofereixen un període de prova de 60 dies. Aquest, pensat especialment per als dispositius de la marca (com l’iPod, l’iPad o l’iPhone), permet sincronitzar els diferents dispositius connectats al servei automàticament. Com a curiositat: disposa d’un programari per localitzar els dispositius (connectats al servei) per si no els trobem per casa i, en cas de robatori, permet introduir un bloqueig a distància o esborrar tota la informació (en cas de retrobar-lo, connectant-se al Mobileme es pot recuperar la informació eliminada).
Com els anteriors serveis esmentats, pots compartir els teus arxius mitjançant invitacions i afegir més arxius a través d’enllaços des de navegadors o via mail.

Tarifes:
  • individual 79€/any: 20Gb de correu electrònic i 200GB de transferència de dades.

  • familiar 119€/any: afegeix als 20GB de l’individual quatre comptes de 5GB cadascuna.

  • Es pot passar d’un compte individual a familiar abonant diferència.

(Enllaç al lloc web de Mobileme)


Aquest servei per a clients de Movistar amb banda ampla n'ofereix des de 100GB fins a 1TB (Terabyte): un cop enregistrats al portal i creat el compte, el programari descarregat insereix una carpeta específica dins el navegador des d’on es poden pujar directament els arxius al disc dur virtual. A més a més, disposa d’un servei de backups (còpies de seguretat) i es pot consultar via web (tres serveis: Terabox Web+ Terabackup+Teraexplorer).
Requeriments: ésser client te Movistar i disposar-ne d’una adreça electrònica de Telefónica associada a la línia de banda ampla (si ja en sou de clients i no coneixeu la vostra, activeu-la des del panell de control).
El sistema és compatible amb InternetExplorer 6, FireFox 3 i Safari 3 (i superiors) i, com a els altres, la informació es pot compartir amb clients i no clients de Movistar.

Tarifes:

  • 100GB: Alta gratuïta; servei bàsic i gratuït (per a clients d’ADSL, excepte clients de Facturació per temps i Facturació per volum), més l’IVA.

  • 200GB: Alta gratuïta; servei per 1,5€/mes, més l’IVA.

  • 500GB: Alta gratuïta; servei per 3€/mes, més l’IVA.

  • 1TB (1024GB): Alta gratuïta; servei per 5€/mes, més l’IVA.

(Enllaç al lloc web de Terabox)


Per últim, hem deixat dos serveis més on no tenim límit ni d'emmagatzemament de dades ni de transferència ni de pes d'arxiu ni de dispositius sincronitzats. L'idioma, com a gairebé tots els anteriors és l'anglès i a ambdues opcions, podem fer una proba de 14 i 15 dies respectivament sense compromís de permanència:


Podem contractar la quota mensual o anual (la segona sempre és una mica més econòmica) de les dues versions del servei que ens ofereixen: el Backup està pensat exclusivament per emmagatzemar arxius i el Backup&Brieficase per a treballar en xarxa. Tenen cobertura per a smartphones.

Tarifes:

  • Backup: 4,45€/mes o 45,20€/any. (oferta: 40,68€/any).

  • Backup&Briefcase: 10,95€/mes o 125,20€/any (oferta:112,68€/any).

(Enllaç al lloc web de livedrive )



Permet l’accés remot a través d’ordinador (Windows XP, Vista o 7 i Mac OSX a partir del la versió 10.4) o de dispositiu mòbil (iphone, android i blackberry).

Tarifes:
  • Anual: 54,95$.

  • Biennal: 99,95$.

  • Triennal: 129,95$.

(Enllaç al lloc web de Carbonite)