El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

27/10/06

L'escriptora santfeliuenca Joana Raspall amb pàgina web



Una de les figures culturals i artístiques més importants de la història recent de Sant Feliu, l'escriptora Joana Raspall, comptarà a partir d'avui amb una pàgina web pròpia.

La web estarà integrada al portal de literatura catala LLETRA (www.uoc.edu/lletra/), un centre de recursos disponible a Internet, inaugurat al 2001, i dedicat a la literatura catalana que compta amb un trànsit de 50.000 visites mensuals.

Joana Raspall i Juanola va néixer l'1 de juliol de 1913 a Barcelona i és autora de més d'una vintena de referències bibliogràfiques, entre poesia, teatre i novel·la. Veïna de Sant Feliu de Llobregat, on sempre ha tingut la seva residència, Joana Raspall va fer una gran tasca de rehabilitació i manteniment del legat bibliogràfic català.

Durant l'època de repressió franquista donà classes particulars de català a casa seva, tasca que va desenvolupar fins a l'arribada de la transició. Com a escriptora, Joana Raspall ha publicat diversos volums de poesia i teatre, especialment per a lectors infantils i juvenils, així com obres de lingüística i articles de premsa.

Entre d'altres guardons, Joana Raspall ha estat distingida amb el premi Joan Santamaria per la seva obra de teatre L'ermita de Sant Miquel (1963), amb el Cavall Fort per l'obra El Pou (1969), el premi Marià Aguiló de l'Institut d'Estudis Catalans en el seu apartat de lingüística pel Diccionari de locucions i frases fetes, redactat juntament amb Joan Martí i la Creu de Sant Jordi 2006. La seva darrera obra publicada és el llibre de poemes Arpegis, Haikús, (2004).

El lloc web de la Joana serà www.uoc.edu/lletra/noms/joanaraspall