22/2/12

Sant Feliu On Line participa en una innovadora iniciativa: Café & Jobs

El dilluns 20 de febrer Sant Feliu On Line va participar en la primera edició a Barcelona, i la segona a tot l’estat, de Café & Jobs.
Es tracta d’una iniciativa per reclutar talent que organitzava Jobssy.com, un cercador global d’ocupació 2.0 (tecnologia on-line 2.0) amb oficines a Sant Francisco i Madrid, basat  en la intel·ligència artificial, recomanacions automàtiques d’ofertes de treball de xarxes socials i amb serveis gratuïts orientats a la recerca i gestió de feina per Internet.  

El Café & Jobs es basa en una trobada entre candidats i reclutadors que permet als professionals en recerca d’ocupació donar-se a conèixer a professionals dels Recursos Humans que cerquen cobrir llocs vacants en processos de selecció que tenen oberts però en un marc més informal i dinàmic. L’entrevista de treball acostuma a ser un procediment excessivament formal, fred i intimidador en algunes ocasions i amb aquestes dinàmiques més innovadores l’entrevistador/a és un company de taula, que en un territori neutral, i amb una xerrada animada, coneix molt més directament a un possible candidat pels seus processos de selecció.

Això representa una nova forma de reclutament amb entrevistes disteses d'entre 5 i 10 minuts, tot prenent un cafè.

Durant l’acte els candidats també podien apropar-se al Speaker Corner, per exemple en el moment de prendre un cafè esperant l’entrevista, i mantenir una xerrada distesa i informal amb un expert en xarxes socials i Internet. En aquesta ocasió era en Rafael Méndez Parra de “Marketing, Comunicación e Ideas” que va parlar de xarxes socials i ocupació, blogs, marca personal (personal branding) i reputació a la Xarxa, Social Media i selecció de personal, etc.

La presència de Sant Feliu On Line era triple.

-          Conèixer i participar en una iniciativa innovadora (Café and Jobs) d’una startup amb gran contingut tecnològic i recolzada per la CDTI (Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial).
-          Avaluar de primera mà una iniciativa pionera de networking que humanitza i democratitza les entrevistes de treball incorporant la filosofia de les xarxes socials i l’autocandidatura.
-          Valorar l’execució a curt termini d’un job speed dating al voltant de perfils professionals més tecnològics a Sant Feliu de Llobregat.

Aquesta participació va ser possible gràcies a l’associació XarCont, Xarxa Contingut i Territori i a l’empresa aCanelma.

L’esdeveniment Café & Jobs de Barcelona que va comptar amb la participació de Sant Feliu On Line va tenir l’assistència de més de 150 candidats i 9 empreses reclutadores i va disposar de la cobertura de diversos mitjans de comunicació de Barcelona i Catalunya així com l’entrada en directe en dues ocasions de la televisió de Barcelona, BTV.

I en breu... una altra missió exploratòria, de reconeixement i generació endògena de la innovació per Sant Feliu de Llobregat al Pink Slip Party Bcn.