9/10/14

Vols ser cibervoluntari al punt TIC Palau Falguera?Si us agraden les noves tecnologies i el contacte amb la gent podeu fer un cop de ma a persones novells.

L'Alex és el nostre voluntari estrella al punt TIC Pala u Falguera. Vocació, facilitat de paraula i tracte i coneixements d'usuari són els requeriments per venir al nostre centre a fer cibervoluntariat. Si us interessa ser-ne, veniu al telecentre i en parlem.
La tasca del cibervoluntari consisteix en donar suport individualitzat a les persones més novells que venen a l'accés lliure, sempre sota la supervisió del dinamitzador.

Us el presentem:

Com te dius, quina edat tens i què fas al Palau Falguera?

Hola, em dic Alejandro Taxonera Luque i tinc 22 anys. Al punt TIC Palau Falguera vaig fer al Juliol formacions d’iniciació a Internet, i als accessos lliures ajudo a la gent que vingui amb qualsevol dubte o necessitat sobre informàtica o qualsevol tecnologia digital actual.


D'on ve aquesta afició?

Des que era molt petit ja m’agradava jugar amb videoconsoles, quan tenia 4 anys encara no tenia la Playstation 1, i anava al bar a jugar la maquina amb el mític joc Metal Slug, encara recordo les monedes de 100 pessetes o de 500 que feien falta. Fins que al Nadal, quan tenia 6 anys els reis mags (jeje) van portar-me la Playstation 1.
Ja més endavant  anava a la biblioteca a llegir llibres d’informàtica, sobre Windows 98 i trastejar els ordinadors als cibers d’aquella dècada jugant Counter Strike o Age of Mythology i navegant per una Internet molt bàsica. També vaig fer mecanografia i una mica Html amb 8 o 9 anys.


Què és el que més t'agrada del que fas?

Bàsicament el que més m’agrada és ajudar a la gent que estigui interessada en les tecnologies digitals i sentir-me útil per a aquestes persones.
Gaudeixo aprenent jo també sobre les noves tecnologies que encara no han sortit, llegeixo blogs, revistes, llibres...Què és el que més demanen els usuaris del telecentre?

Jo faria una llista del que veig i parlo quan venen al telecentre les persones i serien aquestes.
1.    Recerca de treball
2.    Creació de blogs
3.    Xarxes socials
4.    Mòbils/tabletes
5.    Ofimàtica
6.    Antivirus i seguretat
7.    Dubtes sobre que adquirir al mercat digital, orientació a la compra digital i també al mercat físic, exemple: moltes persones no tenen clar que ordinador adquirir.
8.    Internet, navegació i correu
9.    Iniciació a l’ordinador


Què et sembla el Palau Falguera? Creus necessari un espai com aquest?

El telecentre del Palau falguera crec que està una mica amagat, les ofertes en formació són molt variades i amb potencial, encarat a diverses edats o coneixements.
Els accessos lliures poden tenir molt potencial i demanar hora per a consulta està més organitzat. Es un espai molt útil per saber-hi el que opina la gent i recollir informació sobre l’interès dels usuaris per futurs tallers/formacions. També faria un dia a la setmana amb debats o tertúlies sobre qualsevol tema d’actualitat d’interès.
La segona pregunta es molt senzilla: SI que és molt necessari un espai com aquest, i hauria de seguir-ho sent en el futur amb noves actualitzacions i evolucionant amb la societat.