15/9/06

Ressaca de tornado

Com ja vam comentar al blog la cosa va durar poc (uns 2 minuts) però va ser molt intensa, concretament es va tractar d'un tornado de força nivell 2, és a dir, que pot aixecar teulades i arrossegar vehicles.

Al polígon industrial Matacàs, que està situat a menys de 100 metres del Telecentre del Palau Falguera, la cosa no va ser millor. Allà, per exemple, el tornado va arrencar les portes de l'empresa Envernissats Gaspar i va enviar volant més de tres metres a un dels seus empleats. També va enfonsar una part dels sostres d'aquesta i d'altres naus industrials del polígon.

A un Renault Twingo blau estacionat a la zona el va aixecar i girar mentre l'enclastava contra un semàfor. Finalment el tornado el va deixar tombat.

A les fotografies es pot apreciar com va a arribar a bolcar una furgoneta que circulava al carrer de Pla, situat a uns 300 metres del Telecentre.

Els dos ocupants del petit camió de 3.500 kg. de les fotografies es van topar amb el tornado que els va aixecar uns 3 metres del terra i els va treure de la carretera.

Altres danys a la ciutat han estat cables elèctrics caiguts, teules i uralites caigudes, dos arbres per terra, diversos semàfors afectats, la caiguda d'un tros de terrat al pati de l'escola pública Salvador Espriu, desperfectes en panells publicitaris, 20 cotxes afectats...