El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

12/12/07

Quin es el millor antivirus?

Ens ha arribat una nova consulta al nostre servei d'Assessor online. Aquest cop una usuària vol saber si li farà servei un antivirus gratuit. Li responem amb molt de gust.

Un bon antivirus ha de ser una eina de pagament?
Podem refiar-nos d'un antivirus gratuït?



Doncs sembla ser que sí. En aquesta comparació que va fer el lloc web virus.gr a l'estiu de 2006 podem veure com l'antivirus més eficaç entre els 58 candidats és el Kaspersky (de pagament), seguit del gratuït AVS, que utilitza el mateix motor que l'anterior.

I el que és més increible: els antivirus "habituals" de pagament (Panda, Norton, McAffee i companyia) estan més a prop del lloc número 20 que de l'1 en la classificació!

Altres antivirus gratuïts molt eficaços són:

  • AVS (repetim l'enllaç per si no l'heu vist dalt)
  • AVG (permet pausar la cerca de virus i reprendre-la quan volguem)
  • Avast (disponible en castellà)


I no penseu que tot són antivirus "residents" (per a instal·lar al vostre ordinador). També podem utilitzar antivirus en línia, que ens ofereixen la possibilitat d'analitzar el nostre equip sense necessitat d'instal·lar-hi programes. Aquí van uns quants en castellà:


Però potser ja sabeu que si navegueu molt per la xarxa, no us caldrà només un antivirus, sinò també una eina anti-espies, o anti-frau.

Podeu llegir més informació i descarregar-vos més eines d'aquest tipus a la secció d'eines gratuïtes del conegut lloc web sobre seguretat alerta-antivirus.es.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Tret textualment dels comentaris de softonic: "En realidad era de lo mejor en antivirus gratis detectaba todo y sus actualizaciones permanentes nos garantizaban la seguridad de la pc es una pena que el soporte del motor kaspersky haya terminado y para los que todavia lo tienen es hora de que empiezen a manejar otro antivirus ya que active virus shield ahora no es mas que un programa poco funcional y con muy serias dudas. ademas la web de aol ahora cuenta con el soporte de mcafee lo cual deja sin posibilidad cualquier mejora de active en el futuro."

Punt TIC del Palau Falguera ha dit...

Tens raó, loi.

Active Virus Shield (AVS) era un programari patrocinat per AOL. Encara que l'enllaç que hem posat correspon a la versió amb motor kaspersky, en quant ha finalitzat el conveni entre AOL i el prestigiós fabricant de solucions de seguretat, l'AVS ha deixat d'actualitzar la seva base de dades , convertint-se així en un antivirus no operatiu.

Tot i així, AOL torna a oferir un antivirus gratuit, aquest cop de la mà de McAfee. Es diu VirusScan Plus - Special Edition from AOL, i us el podeu descarregar aquí.

Si us mireu els comentaris de softonic com el que ens has enviat, veureu que hi ha algú que ha aconseguit actualitzar la seva versió gratuita.

De totes maneres, la resta d'antivirus gratuits molt ben valorats no s'acaba aquí, i si cerqueu una mica per la xarxa, en trobareu de molt bons.

Moltes gràcies pel teu comentari.