Bé, potser no farà que tornem a l'indret paradisíac on ens trobàvem fa uns dies, però la
immensa quantitat d'informació que està inundant la xarxa almenys farà que algú es distregui una estona.

Efectivament, la revolució d'aquest segon semestre ve de la mà de Google, i es diu
Chrome.
Segons la companyia, és un
navegador de codi obert dissenyat des de zero (tot i que agafa elements d'Apple i Mozilla), pensat en les necessitats actuals i futures de la xarxa. Encara està per demostrar que sigui una revolució en el camp del programari de navegació, però el que està clar és que
ha estat una bomba informativa, que ha traspassat el web i ha arribat amb força als mitjans de comunicació del segle passat (tv's, ràdios i demés). I tot això amb només un
còmic promocional!

Si heu
surfejat una mica la xarxa ja sabreu de què va la cosa:
el disseny simple i "polit" marca de la casa,
senzillesa d'ús,
pestanyes independents que fan que no es
pengi tot el programa, mode de navegació d'
"incògnit", potent motor
JavaScript, i moltes altres característiques i funcions que aniran evolucionant, tot i que ja ha rebut
les primeres crítiques.
No oblidem que el navegador
encara es troba en una fase de desenvolupament beta, i que
al ser de codi obert, és susceptible de ser millorat per voluntaris.
Al marge d'especificacions tècniques, ens agradaria remarcar 3 aspectes que ens semblen importants:
- No és el llençament d'un simple navegador. És l'entrada de Google en un mercat que tot just està despertant. Al Telecentre sempre hem cregut que els navegadors, als que tradicionalment els usuaris no donaven gaire importància, serien el programari del futur, ja que cada cop aglutinen més usos que tradicionalment es duien a terme amb altres programes. Hi han teories, com la de l'Enrique Dans, que fins i tot creu que s'acabaran fusionant amb els sistemes operatius.
- Significarà això l'extinció de la guineu? No, no penseu que Chrome es tirarà a la muntanya a disparar contra innocents animalons. Ens referim a que, tot just quan Firefox ha aconseguit generar sensacions molt positives entre els usuaris (és només un navegador, però m'agrada), i aconseguir que Microsoft anés de bòlit intentant igualar el seu rendiment, usabilitat i possibilitats, apareix el Geegant i s'aprofita de la seva immensa capacitat de difusió per a un projecte, si més no, similar.
- En tot cas, l'hem estat provant i podem dir que compleix perfectament les necessitats dels nostres usuaris i usuàries: és fàcil i efectiu.
Com que això només és el començament, no us preocupeu, us en continuarem parlant. Mentrestant, el moviment es demostra caminant: