El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

22/9/08

Sorpresa! Ous de pasqüa virtuals


Un ou de pasqüa virtual (Easter Egg) és quelcom ocult en un programa informàtic, un DVD, un CD o un lloc web. Pot ser una broma, o qualsevol característica oculta que no estigui documentada.

Als programadors informàtics sempre els ha agradat "deixar la seva empremta" en allò que fan, i molts dels primers ous de pasqüa virtuals consistien en que el nom del programador apareixia en pantalla prement una combinació de tecles secreta.

Tot i així, n'hi han de molt més sofisticats:
  • Mozilla Firefox: Heu provat d'escriure aquest text a la barra d'adreces? Tremolareu de por: about:robots

  • Openoffice.org Calc: El full de càlcul lliure per excel·lència sap que passeu moltes hores treballant. Proveu d'escriure a qualsevol cel·la el següent text, premeu "enter" i relaxeu-vos una mica: =GAME("StarWars")


  • Openoffice.org Writer: Voleu conèixer els autors d'aquesta meravella d'editor de text (gratuït, compatible inclús amb formats tancats, etc..). Doncs només heu d'escriure el text StarWriterTeam i prèmer la tecla F3.
Per suposat, existeixen milers d'ous de pasqüa virtuals documentats a la xarxa. Aquí i aquí en podeu veure alguns (el segon enllaç en anglès).