16/12/11

Aquest Nadal Compra OnLine amb Seguretat

Durant les festes les compres mitjançant llocs de e-Commerce s'incrementen positivament com una alternativa rapida i còmoda per aquells que desitgen evitar aglomeracions.

Entre els principals riscos als que podem estar exposats a l'hora de utilitzar els serveis de compra OnLine son les estafes electròniques, el robatori de dades personals i el phising.

Et donem 5 consells per evitar aquests atacs informàtics

Actualitzar el sistema d'aplicacions:
Mantenir el sistema i les seves aplicacions actualitzades permetrà estar protegits de les amenaces.

Comprar a través de serveis de e-Commerce amb una reputació coneguda o recomanada: Per evitar ser estafat al realitzar una compra o ser víctima d'un robatori de dades bancaries, es recomanable realitzar-les a través de serveis coneguts.

Evitar enllaços als correus electrònics:
En moltes ocasions els cibercriminals utilitzen tècniques de enginyeria Social de correu per atraure a les víctimes i extreure les seves dades bancaries, s'ha d'evitar fer clic en enllaços d'ofertes que es reben mitjançant correu electrònic, es recomana escriure la direcció de l'adreça web al navegador i verificar que aquesta oferta realment existeix.

Verificar la seguretat del comerç electrònic: Es indispensable verificar que el lloc en el que es troba el navegador envii les dades d'una manera xifrada, es a dir que estigui sota el protocol HTTPS en lloc de HTTP a la barra d'adreces a l'hora de donar les nostres dades personals.

No utilitzar connexions Wi-Fi de dubtosa fiabilitat: En el cas de connectar-se des d'un dispositiu mòbil, recorda que les xarxes wi-fi publiques, poden ser lliures o protegides per contrasenya i poden estar sent interceptades, per el que es recomanable realitzar transaccions en línia a través d'una xarxa pròpia o de algú de la seva confiança.