25/6/08

Al vostre servei: afegir videos al meu bloc.

L'altre dia, en Miguel Angel aprofitava els comentaris del bloc per fer-nos una pregunta:

"...quería saber como se pone un video en en centro del blog. En el lateral ya sé ponerlo, pero en el centro no..."

L'acció a la que es refereix en Miguel Angel és la de fer una inserció (embed) de codi HTML en una entrada (post) del seu bloc. Sona dificilíssim, oi?

I si us diem...: "El que vol el Miguel Angel es penjar videos de YouTube al seu bloc". Millor, oi? Doncs això és bufar i fer ampolles.

Els grans webs com Youtube, Google Video, etc., ens permeten afegir la majoria dels videos al nostre bloc, només copiant i enganxant un trosset de text (el codi HTML) a qualsevol entrada.

  1. Hem de crear una nova entrada (missatge) al nostre bloc, per tal d'afegir-hi un video.
  2. A la part superior dreta del missatge veurem 2 pestanyes: "Redactar" i "Modificar HTML". Oi que esteu a "Redactar"? Doncs feu clic a "Modificar HTML". Veureu que la pantalla canvia una mica, i que algunes eines (tipus de lletra, color de text) desapareixen. Aquí serà on enganxarem el codi que copiem.
  3. Ara és el moment d'anar a buscar el vídeo que volguem enganxar. Podem obrir una altra finestra (o pestanya) del navegador per això.
  4. A la dreta de la pantalla de video veureu un codi estrany (object width "425.....), just a sota de "Insertar". Fem un clic amb el botó dret a sobre el codi, i el copiem.
  5. Tornem al nostre bloc. Només hem d'enganxar el codi al nou missatge, fent clic amb el botó dret.
  6. Ja podem publicar el missatge. Es veurà la pantalleta amb el vídeo dins el nostre bloc.

Així de senzill! Ja sabeu que podeu enviar les vostres consultes a sfol.sfol@gmail.com