El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

9/6/08

Extensions del Firefox: fes més segur el teu navegador preferit amb NoScript.

Ja us hem parlat de les extensions del navegador Mozilla firefox, oi?

Avui us volem recomanar una que de ben segur us evitarà més d'un problema: NoScript.



Molts cops, els webs que visitem executen scripts al nostre PC. Tot i que normalment són necessaris (per exemple, per veure un video de YouTube), de vegades poden contenir codi maliciós que podria arribar a perjudicar-nos.

A banda de tenir instal·lat un bon antivirus, també hem d'intentar controlar allò que entra a la nostra màquina. Intentar no visitar pàgines web de dubtosa reputació pot ser una precaució, però si a més tenim algun sistema per evitar que es descarregui algun tipus de malware sense adonar-nos, doncs molt millor, oi?



I com funciona NoScript?

Un cop instal·lat, l'extensió s'activarà per defecte i no permetrà que s'executi cap script al nostre PC. Per exemple, si entrem a YouTube no veurem la pantalla de vídeo, sinò un logo amb una "S". Si ens fixem, a la barra d'estat del nostre navegador (a la cantonada dreta de la part baixa de la pantalla), també veurem la lletra "S". Només hem de fer-hi clic a sobre, i ens sortirà una llista amb tots els scripts que aquest web vol executar.



Si creiem que els scripts són segurs, farem clic a sobre el seu nom per executar-los, i de manera instantània ja veurem el script bloquejat. I a partir d'aquí, la propera vegada que entrem en aquest web ja funcionarà normalment.

Com la majoria d'extensions del FireFox, també la podem desactivar, entrant al menú "Eines" del navegador, i tot seguit a "Complements". Allà hi trobarem l'extensió, i només haurem de fer clic a "Desactivar".

Aquesta extensió està recomanada pel web sobre seguretat alerta-antivirus.es, el que ens donarà una idea sobre la seva fiabilitat.

Si tot i així no us queda clar tot això, no us preocupeu i pareu atenció a la propera entrada del nostre bloc, que potser us interessarà!