El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

22/10/08

Micro-programes per blocaires

La infal·lible dinamitzadora digital Mar Cots ens envia un parell d'eines molt interessants:


  • High Quality Photo Resizer: Com ja sabeu, les fotos que fem normalment amb la càmera digital són massa grans per penjar-les al nostre bloc o enviar-les per correu electrònic. Molts cops les hem de redimensionar, fent-les més petites, i sovint ho hem de fer d'una en una, amb la conseqüent pèrdua de temps. Amb aquest micro-programa (ocuparà aproximadament 1 Mb de la vostra memòria!) podeu afegir un bon grapat de fotos:

A continuació li dieu on voleu desar les fotos amb la nova mida:


I escolliu com voleu que siguin de grans aquestes fotos, i el format desitjat (.jpg, .bmp, .tif...):


Senzill, oi?

  • FastStone Capture (versió de prova d'un mes): Sovint necessitem fer una "captura de pantalla", és a dir, convertir en una imatge el que veiem en el monitor. Tot i que normalment ens en sortim amb la tecla "Impr Pant" i amb algun editor d'imatge senzill com el Paint, aquest sistema té les seves limitacions. Per exemple, si el document o web que volem "capturar" és més gran que la pantalla, només en podrem agafar la part que estem veient. Amb FastStone Capture podem capturar fàcilment tota la plana web, encara que sigui més gran que la pantalla, o també podem capturar només un àrea específica. Mireu, per exemple, com quedaria una captura del web www.santfeliu.cat:

I potser una de les funcions més interessants és la de poder gravar en vídeo allò que està passant a la pantalla. Ho hem provat i aquí en teniu una petita mostra:




I vosaltres com ho feu? Teniu algun programa similar per fer aquestes feines? Deixeu-nos un comentari i expliqueu-nos-ho!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Oye está super bien este programa!!

Que lujo!! Hace de todo!

Maria G.