El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

19/10/08

Networking santfeliuenc... Fent xarxa de contactes professionals

Recordeu l'entrada del 14/10 sobre Networking = Xarxes socials professionals ?

Sí, aquell acte que organitzava el Centre de Suport del Baix Llobregat de la UOC a la sala d'actes de la Torre dels Rosers on es convidava als participants a la sessió "El valor de fer xarxa professional més enllà de l'entorn virtual".

La conductora de l'acte debat i reflexió va ser la Rosaura Alastruey, directora de Proyectostic i experta en temes de creació de xarxes professionals.


A la sessió la Rosaura Alastruey va presentar el networking, no com un concepte nou, sinó com una filosofia de vida. El va definir com "l'art de construir i mantenir relacions personals a llarg termini que impliquin sempre un benefici conjunt per a les dues parts". És una eina de treball molt potent que proporciona grans beneficis i ajuda a l'èxit professional.

Aquesta activitat s’ha de concebre com una acció a llarg termini i s’ha d’integrar a les tasques habituals.

Cal tenir una actitud positiva per conèixer gent i, per això, s’han de reforçar les habilitats personals i comunicatives, si cal. Convé ser imaginatius i creatius i, sobretot, usar recursos del web 2.0.

El networking, però, no s’ha de confondre amb una eina de benefici propi o una borsa de treball per gaudir de privilegis directes, o amb una competició per disposar del màxim de contactes possibles.

També es va parlar de la Teoria dels 6 graus de separació.


La Rosaura va comentar als assistents que el desenvolupament del networking professional implica dur a terme una anàlisi prèvia del que tenim, que ens permeti establir estratègia pròpia i objectius determinats.

En concret es va parlar de 10 passos:

  1. Anàlisi inicial
  2. Estratègia i objectius personals
  3. Canvi mentalitat. Integrar vida diària
  4. Gaudir a l'hora de conèixer persones noves
  5. Saber localitzar i acostar-se als connectors
  6. Recopilar el màxim d'informació de la gent que volem conèixer
  7. Fer intermediari entre altres persones i presentar-les
  8. Tasca a llarg termini
  9. Crear, pensar i millorar una etiqueta personal (identificació + diferenciació)
  10. Totes les relacions són importants i enriquidores

Però també es va parlar de xarxes socials a Internet.

Es van comentar plataformes i recursos online tradicionals: XING, VIADEO, Linkedin, Tianji.com, Ecademy, 6nergies...

Pel que a plataformes en línia temàtiques de networking es va parlar de asmallworld i damselsinsuccess mentre que les iniciatives innovadores online que es van conèixer van ser Jobilus, Zubka, Genoom, Triplife, iDTGVandCo, plaxo.com, Naymz.com, thecoffeebreak.biz...

Per finalitzar us deixem amb una frase de Jeff Taylor, fundador del portal de feina a Internet Monster.com, que ens va explicar la Rosaura:

"Muchas personas empiezan a hacer “networking” cuando están buscando trabajo y esto es un error. Precisamente cuando estamos buscando trabajo es cuando nuestro network tiene que estar trabajando para nosotros".