El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

7/2/11

Programes de Control Parental

Els programes de Control Parental, ens permetran "controlar" o condicionar en certa manera les possibles actuacions dels menors a la xarxa, sense estar constantment vigilant, no només per on naveguen, sinó també la informació que reben i que ells mateixos donen a través d'Internet.
Internet constitueix una gran font d'informació tant per als pares com per als fills. Els nens poden documentar-se per als treballs escolars, enviar i rebre correus i jugar, etc...
Però quan el nen és prou gran com per introduir paraules en el teclat i accedir per si sol a Internet, els pares i educadors han de vigilar i supervisar el que veuen i escolten, a qui coneixen i quines dades personals comparteixen amb altres usuaris. Una connexió lliure i sense censures a Internet pot ser realment perillosa.
Una de les coses que més preocupa als pares, és:
  • Per on naveguen els seus fills
  • Amb qui parlen
  • Quines dades donen en la seva innocència a estranys
I és que el perill hi és, cada dia ens assabentem d'alguna detenció de malvats, que comercia amb la infantesa. Són els pares i educadors els que han d'assumir que, igual que en la vida mateixa, els perills existeixen, i han d’educar-los perquè aprenguin a cuidar-se
Per descomptat aquesta educació implica o exigeix als pares i educadors obtenir prèviament els coneixements necessaris per poder assessorar els seus fills. Per ajudar-los a realitzar aquest control hi ha diversos programes d'ajuda, dels anomenats de control parental.
En cap cas l'ús d'aquest tipus de programes, o les configuracions oportunes en navegadors web, etc, poden substituir la supervisió i tasca educativa dels grans.