7/2/11

Programes de Control Parental

Els programes de Control Parental, ens permetran "controlar" o condicionar en certa manera les possibles actuacions dels menors a la xarxa, sense estar constantment vigilant, no només per on naveguen, sinó també la informació que reben i que ells mateixos donen a través d'Internet.
Internet constitueix una gran font d'informació tant per als pares com per als fills. Els nens poden documentar-se per als treballs escolars, enviar i rebre correus i jugar, etc...
Però quan el nen és prou gran com per introduir paraules en el teclat i accedir per si sol a Internet, els pares i educadors han de vigilar i supervisar el que veuen i escolten, a qui coneixen i quines dades personals comparteixen amb altres usuaris. Una connexió lliure i sense censures a Internet pot ser realment perillosa.
Una de les coses que més preocupa als pares, és:
  • Per on naveguen els seus fills
  • Amb qui parlen
  • Quines dades donen en la seva innocència a estranys
I és que el perill hi és, cada dia ens assabentem d'alguna detenció de malvats, que comercia amb la infantesa. Són els pares i educadors els que han d'assumir que, igual que en la vida mateixa, els perills existeixen, i han d’educar-los perquè aprenguin a cuidar-se
Per descomptat aquesta educació implica o exigeix als pares i educadors obtenir prèviament els coneixements necessaris per poder assessorar els seus fills. Per ajudar-los a realitzar aquest control hi ha diversos programes d'ajuda, dels anomenats de control parental.
En cap cas l'ús d'aquest tipus de programes, o les configuracions oportunes en navegadors web, etc, poden substituir la supervisió i tasca educativa dels grans.