Esteu malalts de tecnologia ?!?
27/4/07
Però... què és un "GEEK" ?!?
Esteu malalts de tecnologia ?!?
40 MENYS
La cosa va de Macs...
L'altre vídeo és un discurs de Steve Jobs, directiu i creador d'Apple a la Universitat de Stanford. Subtítols en castellà.
Van aquí uns fragments del discurs...
"Tengo el honor de estar hoy aquí presente en la ceremonia de graduación de una de las más prestigiosas universidades en el mundo. A decir verdad, esto es lo más cerca que estuve jamás de una graduación universitaria. Hoy deseo contarles tres relatos acerca de mi vida. Eso es todo. Nada del otro mundo. Simplemente tres relatos...".
...
"El primer relato es acerca de unir los distintos puntos.Abandoné los estudios en Reed College después de los primeros 6 meses, pero luego permanecí como oyente por otros 18 meses aproximadamente antes de dejarlos completamente. Así que, ¿por qué abandoné?Todo comenzó antes de que yo naciera...".
...
"Mi segundo relato es acerca del amor y la pérdida.Yo tuve suerte – descubrí lo que realmente quería hacer temprano en mi vida. Woz y yo comenzamos con Apple en el garaje de mis padres cuando tenía 20 años...".
...
"Mi tercer relato es acerca de la muerte.Cuando tenía 17, leí una cita que decía más o menos lo siguiente: “Si vives cada día como si fuera el último, algún día seguramente tendrás razón.” Me impresionó, y desde entonces, por los últimos 33 años, he mirado en el espejo cada mañana y me he preguntado: “¿Si hoy fuese el último día de mi vida, querría hacer lo que estoy por hacer hoy?”...".
.
24/4/07
I tu, quin llibre ens recomanes?
Bé, no ha sigut Sant Jordi, que prou ocupat està matant dracs i esquivant flames. Han estat els nostres estimats usuaris, lectors consumats i altruïstes, que comparteixen amb nosaltres les seves lectures preferides. Que vagi de gust!
23/4/07
ELS ESCRIPTORS DEL TELECENTRE: PAQUITA ROS
La Paquita Ros fa temps que escriu el seu llibre. Ella també va ser alumna nostra en un curs de iniciació al PC i al de creació de blogs. Ara escriu una biografia sobre la seva vida, tot i que encara no està editat.
Temps al temps.
ELS ESCRIPTORS DEL TELECENTRE: DIONISIO VECINO
En Dionisio Vecino és un altre dels "artistes" de la literatura que tenim com amics del telecentre. Va fer un curs d'iniciació perque no li agrada que un altre li hagi d'escriure en un paper el que ell sap de memória. És el"coplista" oficial del poble i li agrada agafar poesies per representar-les oralment.
En aquest cas ens regala amb el seu particular accent aquesta.
A veure si us agrada.
ELS ESCRIPTORS DEL TELECENTRE: CARLOS CALDERON
SANT JORDI AL TELECENTRE
http://amigos.com/go/p23553.subcontactos
http://es.match.com/
http://www.meetic.es/
http://www.suparejaideal.com/h4.htm
http://www.be2.es/
http://www.amigar.com/
http://www.salonsingles.net/
http://www.nones.es/
http://www.consumer.es/web/es/viajes/ideas_y_consejos/2006/05/04/151547.php
http://www.cristianosolteros.com/
http://viudosdelblog.blogspot.com/
20/4/07
Sant Feliu, més guifi.net que mai...
- La secció de preguntes més freqüents del web guifi.net http://guifi.net/ca/node/364
- Fòrum de guifi.net http://guifi.net/ca/forum/126
- Llista de correu de guifi.net http://guifi.net/llistes_guifi
- WebXAT de guifi.net http://guifi-xat.irc-catalunya.org/ Canal "#guifi"
- Plataforma de formació Moodle de guifi.net http://phobos.xtec.net/ldalmau/moodle/
.
Ah! Recordeu que guifi.net és un projecte ciutadà obert a tothom que hi vulgui participar.
18/4/07
Guifi.net - Xarxa oberta de debò (segona part)
La idea inicial va néixer al observar que amb les connexions domèstiques a Internet, moltes d’elles a través de routers WiFi, la sensació de tenir un potencial enorme que cada dia va creixent i que s’està desaprofitant en gran mesura perquè els usuaris paguen 24 hores i s’aprofiten ben poques al dia es va plantejar d’aprofitar el excedent pel bé comú. Des d’una perspectiva comunitària i amb marcada vocació de servei social, els impulsors de guifi.net, a Osona, varen arrencar un projecte de desplegament i interconnexió de xarxes ciutadanes, muntades, gestionades i pagades pels propis ciutadans.
Nascuda a Osona l’any 2004 fruit de la iniciativa ciutadana en la que s’hi han anat afegint particulars, institucions i empreses és avui la xarxa sense fils més gran del món que cobreix 1.000 km2 mitjançant més de 1.000 nodes que connecten més de 3.000 persones entre 23 ajuntaments, cases de turisme rural, grangers, entitats, associacions, empreses i particulars.
Actualment s’està reconeixent aquest èxit, guifi.net ha rebut un premi al millor projecte associatiu d’innovació del CNJC (Consell Nacional de la Joventut de Catalunya).
· És legal ?
La CMT, Comissió del Mercat de les Telecomunicacions, mai ha prohibit l’autoprestació.
· Què es necessita ?
Per gestionar tota la xarxa, s’ha desenvolupat una eina de gestió via web, accessible lliurement des de www.guifi.net que permet donar d’alta els nodes, els aparells, els enllaços entre ells, planificar el desplegament tant de zones, nodes com enllaços, mitjançant mapes i perfils d’elevació. L’aplicació té un motor d’assignació d’IP’s, que s’encarrega de controlar i assignar les adreces pels nous aparells que s’afegeixen.
La comunitat facilita firmwares basats en programari lliure que permeten gestionar els aparells. Un firmware és un programari incrustat en un dispositiu de maquinari, una mena de sistema operatiu de l’aparell.
Tot el material necessari (router, cables i antena) suposa un cost aproximat d’entre uns 100 i 200 € i ens permetrà crear un node a casa o bé situat en un terrat donant servei a una comunitat de veïns.
Els NODES connecten amb els SUPERNODES i els supernodes són el pilar de la xarxa guifi.net. La finalitat del supernode, és de reunir en un sol punt diversos routers, destinant a cadascun una feina diferent. Un supernode no és més que un node amb molts routers; un supernode és un node de cobertura, amb vàries ràdios, fent cobertura sectorial.
Els desavantatges són semblants als del programari lliure: on no hi ha contraprestació econòmica, tampoc hi ha obligacions explicites (més enllà de la dedicació i voluntat de cadascú): ni de manteniment, ni de qualitat, ni de servei, etc.
· Consells bàsics de col·locació del node
- Situar el node (antena, pigtail i router) al terrat o teulada de l’edifici.
- L’antena ha de “veure” l’antena o antenes del SUPERNODE al que connectes (sense obstacles).
- Si es pot compartir un ràdio (router) entre veïns i veïnes d’un mateix edifici sempre és preferible a una ràdio per veí.
· Com funciona ?
-Els usuaris tenim el nostre node a casa
-Connectem el node de casa amb la resta de nodes
-Com ?
o fem el node de casa
o enllaç des de casa al supernode
o ús de supernodes
o enllaç entre supernodes
· Quins serveis hi ha a la xarxa ?
- Portes a Internet:
* ADSL de particulars
·Obertes
·Compatides
* ADSL públiques
·Sortida per proxy amb nom d’usuari
· Com s’hi pot col·laborar ?
*Essent-ne usuari:
- Particular, institució, empresa, ...
- Facilitant i/o promocionant els supernodes i enllaços
- Apadrinant (pagant) el material d’ús comú
- Fent portes a Internet
- Compartint el què vulguis
· Guifi.net = programari lliure ?
Sota la denominació de “Comuns sense Fils”, s’han establert unes condicions de compartició d’infraestructures i serveis molt semblants en el seu esperit al programari lliure i de codi obert.
Una mica més d'humor
17/4/07
Guifi.net o "BRICOMANIA" ?!?
Penseu si un interessa participar en la xarxa lliure sense fils Guifi.net i fer-la créixer...
Tota aquest moviment segueix la feina que van començar a Osona, i han anat tirant endavant, la gent del projecte lliure guifi.net. Això vol dir que tot es fa desinteressadament i que no s’imposa cap tipus de barrera ni jerarquia.
Aneu agafant els vostres pots, sí, sí... els de llet amb pols, o qualsevol cosa semblant ("nesquik") o bé els tubs de patates "pringles"...
Mireu uns exemples:
El cert és que amb aquestes antenes s'aconseguia l'enllaç, però era inestable i en el millor dels casos només s'aconseguia la meitat de l'ample de banda teòric. A més l'efecte de la pluja els resultava molt nociu...
- L’ordinador
- Un router amb antena externa a la teulada o terrat
- Un cable de xarxa entre l’ordinador i el router de la teulada o terrat
- Pigtail o cable curt entre el router i l’antena externa.
- L’antena externa
Tot el material (amb un cost aproximat d’entre uns 100 i 200 €) ens permet crear un node a casa o bé situat en un terrat donant servei a una comunitat de veïns.
Tot això ens permet crear un NODE i aquest a la vegada connecta amb els supernodes com el que hi haurà al campanar de la Catedral de Sant Feliu. Els supernodes són el pilar de la xarxa guifi.net.
Ara us relacionem uns links informatius sobre Guifi.net molt interessants:
No us entren ganes de fer xarxa ????
Softcatalà, imparable
Ja coneixeu Softcatala.org, oi? Aquesta associació sense ànim de lucre es dedica a fomentar l'ús del català a la informàtica, internet i les noves tecnologies.
Segurament molts de vosaltres la teniu als vostres "preferits". No? Doncs vosaltres us ho perdeu, perquè és un magnífic banc de recursos.
I no penseu que aquesta gent descansa, no... No paren!
Les seves darreres "malifetes" són:
- La traducció al català de l'eina de dibuix vectorial Inkscape. Com ja sabeu, aquest programa de disseny és equivalent a d'altres com Freehand.
- I, com no, la traducció de la darrera versió de l'Openoffice.org (2.2), un vell conegut del nostre bloc.
La marca de Redmond també va llençar al febrer la traducció del Microsoft Office 2007, encara que l'ajuda no la trobareu traduïda. No tothom ho fa tan bé com Softcatalà...
16/4/07
Una xarxa ciutadana sense fils, oberta i neutra a Sant Feliu
Recordeu que aquest dijous 19 a les 19:30 hores vindrà la gent de Guifi.net a explicar-nos què són, què fan...?
Doncs bé, ara us farem 5 cèntims d'aquest projecte ciutadà.
Guifi.net - Xarxa oberta de debo (primera part)
És una xarxa inalàmbrica oberta i lliure, una comunitat wirelees (sense fils).
No una empresa, ni una iniciativa comercial ni cap operadora ni proveïdor d’Internet. Guifi.net no és cap associació, no reb subvencions, no té afany de lucre. No exigeix res a ningú, cadascú aporta el que vol sense cap tipus d’obligació.
La xarxa de guifi.net és un projecte obert, és de tots i de ningú.
Més enllà d’oferir Internet gratuïtament (els membres que tenen Internet poder fer autoprestació: oferir la seva connexió) també ofereix recursos a la comunitat, és una intranet en la qual es penjen webs, hi ha servei de VeuIP, ràdio, càmeres web, servidors, etc. La funció principal de la xarxa no és l’accés estable a Internet.
És un projecte pioner que treballa en les noves formes de participació en el terreny de les noves comunicacions, es una xarxa sense fils oberta pública que funciona a través de la aportació dels seus participants. Cadascú aporta el que vol sense cap tipus d’obligació.
2) Quina vinculació tindrà l’Ajuntament ?
L'ajuntament de Sant Feliu de Llobregat col·laborarà en aquest projecte de xarxa sense fils ciutadana però guifi.net NO és cap servei municipal.
3) Guifi.net és una xarxa inalàmbrica lliure com FON ?
No encara que FON s’anomeni xarxa sense fils lliure. Guifi.net no és cap FON a la catalana. De fet l’aparició d’aquestes xarxes va obligar a guifi.net a definir-se mitjançant la “Llicència de Comuns sense Fils”. La dels “Comuns sense Fils”. Guifi.net no és un negoci, és una xarxa sense fils amb un estil propi de compartir connectivitat. A guifi.net el focus és fer xarxa, de forma sostenible. La xarxa oberta és una expressió de valors fonamentals com la llibertat, la igualdat d’oportunitats i la solidaritat i fraternitat a través del dret a comunicar-se lliurament i a extreure’ns el màxim de prestacions possibles.
4) En què es basa aquesta llicència “Comuns sense fils”?
à En 4 principis generals que descriuen els termes i condicions per fer xarxa lliure i oberta:
* Ets lliure d'utilitzar la xarxa per qualsevol propòsit en tant que no perjudiquis al funcionament de la pròpia xarxa o a la llibertat dels altres usuaris.
* Ets lliure de saber com és la xarxa, els seus componenents i com funciona.
* Ets lliure de fer ús de xarxa per a qualsevol tipus de comunicació i difondre'n el seu funcionament.
* Incorporant-te a la xarxa, ajudes a extendre aquestes llibertats en les mateixes condicions.
Demà continuarem amb més informació del projecte...
Aquí podeu veure a en Ramon Roca, de Guifi.net, explicant el projecte.
13/4/07
ENVIAR MISSATGES GRATIS A MÒBIL
12/4/07
LA XARXA SENSE FILS MÉS GRAN DEL MON AL TEU ABAST
Una xarxa ciutadana sense fils.
És coordinació entre els interessats d’un lloc per poder muntar la infraestructura comuna necessària per fer la xarxa.
És fer una xarxa oberta amb l’aportació dels seus participants.
En aquest blog ja hem parlat de GUIFI.net:
Dijous 25, sessió informativa Guifi.net a Sant Feliu
Guifi.net: la xarxa oberta, lliure i pública
BILAL I LA VIATGETECA
http://www.couchsurfing.com Viatjar a un sofà???
Agencies de viatges normals que venen també a internet:
http://www.halconviajes.com/
http://www.viajesecuador.com/
http://www.viajesiberia.com/
http://www.viajestejedor.com/
Agencies de viatges virtuals (només compra per internet)
http://www.viajar.com/
http://www.es.lastminute.com/
http://www.atrapalo.com/ (secció viatges)
Vols barats
http://www.ryanair.com/site/ES/
http://web19.terminala.com/Index.aspx
http://www.vueling.com
http://www.vuelosbaratos.com/
Turisme en general
http://www10.gencat.net/probert/index_cat.htm (sobre Catalunya)
http://www.spain.info/ (Espanya)
http://www.altair.es/ (llibreria especialitzada)
http://www.maporama.com/ (mapes i itineraris)
http://www.guiacampsa.com (idem )
http://www.xtec.es/recursos/socials/mapes/index.htm (mapes de tot el mon)
Sectorial
http://www.agroturisme.org/index.php (turisme rural)
http://www.toprural.com/ (turisme rural)
http://www.ociototal.com/naturismo/ (naturisme)
http://www.andarines.com/ (senderisme)
http://www.parador.es/ (paradors)
http://www.tecnum.net/turismo.html (viatges amb discapacitats)
http://www.babyviajes.com/destinos.htm (viatges amb nens)
BON VIATGE A TOTS¡¡¡¡¡¡
11/4/07
Les televisions a Youtube
Però des de fa poc sembla que la truita comença a girar-se i són les mateixes televisions les que estan decidint posar a l'abast del públic alguns vídeos dels seus programes en el portal de Youtube. Així algunes televisions ja compten amb el seu propi canal Youtube.
Aquest és el cas d'Antena3 Tv, la primera televisió espanyola que ha fet el salt.
Darrera l'ha seguit Cuatro.
I ara també TV3
I sembla que altres televisions, públiques i privades, estan en contacte amb Youtube per crear els seus canals.