El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

22/1/07

Ja tenim l'OpenOffice.org 2.1 en català!

Us imagineu que només poguéssim triar entre una marca de sabates? O de desodorant? O que a l'agost només poguéssim anar sempre al mateix lloc de vacances? I què passaria si a la muntanya només hi veiéssim un tipus d'arbre? Pins, per exemple. Ni alzines, ni oliveres, ni roures. Quin avorriment, no?

És el que passa quan obrim l'ordinador per a crear textos, bases de dades, presentacions... (us heu fixat que ja diem powerpoints a les presentacions en diapositives?). Estem tan acostumats a MS Word, i a la resta de programes del paquet Office, que sembla que les coses només es puguin fer d'una manera.


Doncs no és així. Segurament molts de vosaltres ja coneixereu l'OpenOffice.org, l'equivalent en programari lliure al privatiu MS Office.

Ja podeu descarregar l'última versió (2.1), i en català, de la coneguda suite ofimàtica, ja que ha estat presentada recentment per Softcatalà.

Com segurament sabreu, l'objectiu d'OpenOffice.org és competir amb el paquet privatiu de l'empresa propietat de Bill Gates, i per això la seva interfície, les seves eines, en definitiva, el que veurem en pantalla, és molt semblant a l'Office de pagament, però gratuït. Així que no tenim excusa per a no descarregar-lo i fer-hi una ullada.



A més, OpenOffice.org compleix els estàndars de compatibilitat, així que els documents que creeu els podreu obrir i modificar amb Office.

A continuació, us explicarem les diferents eines que ofereix el paquet lliure, i les seves equivalències en programari privatiu.


  • Writer: És un potent processador de textos. El seu equivalent privatiu és MS Word.

  • Calc: El full de càlcul d'OpenOffice. Substitueix el MS Excel.

  • Impress: Crea presentacions amb diapositives, com el MS Powerpoint.

  • Base: Un programa de base de dades, com el MS Access.

  • Draw: Eina per a dibuixar vectorialment. Fa les funcions de CorelDraw o Macromedia Freehand.

  • Math: Un editor de fòrmules matemàtiques, semblant al MS Equation Editor.

Aquí teniu l'enllaç per a descarregar l'OpenOffice.org 2.1 en català, si sou usuaris de Windows. I tampoc ens oblidem dels linuxers. Ja podeu començar!