El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

25/10/07

Creative Commons necessita el teu ajut.

Cada cop més, publiquem coses nostres a Internet: fotos, música, vídeos, textos...

Però què passa amb els nostres drets? La gent pot agafar les meves coses, i modificar-les, vendre-les, copiar-les, etc.?

Precisament per això, per a protegir els drets de tots els creadors a Internet, es va posar en marxa Creative Commons, una Organització No Gubernamental sense ànim de lucre.


Aquesta organització ofereix llicències mitjançant les quals podem autoritzar o no a que qualsevol persona pugui distribuir les nostres obres, vendre-les, compartir-les, publicar-les, etc... Només hem d'escollir el tipus de llicència que volem entre les disponibles. Aquí podeu veure una llista de les llicències disponibles a Espanya (en anglès).

Fins i tot existeix una opció que permet cobrar drets d'autor només en els països més desenvolupats econòmicament, permetent els països més pobres gaudir de les nostres obres de manera gratuïta.


La organització ha iniciat recentment una campanya de recollida de donacions, ja que no es pot mantenir ni crèixer amb els ingressos actuals. Així que si voleu col·laborar amb la causa (sobretot si teniu alguna obra sota aquesta llicència), podeu fer una donació directa o comprar una de les boniques samarretes, pins, enganxines..., que trobareu aquí (en anglès).

I no penseu que sereu els únics que ajudareu a la causa, no. Google ja ho va fer amb 30.000 dólars!