El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

29/10/07

FI DE L'ERA "DISQUETE"



En Joan treballa normalment amb disquetes, tot ficant informació personal i professional. Ara ha tingut un greu problema: no li respon un que tenia amb dades molt importants. Això passa sovint, ja que es tracta d’un suport molt tou i insegur.

Aquesta raó i la seva poca capacitat són els motius per que les empreses de hardware hagin decidit donar per acabada l’època del disquete. Si us fixeu, els nous ordinadors ja no porten disquetera, només lectors de CD, DVD i entrades USB. Ara es treballa amb les memòries USB de diversa capacitat. Però fins i tot aquestes són problemàtiques pels que som despistats: es perden fàcilment.

Tot i que hi ha algunes memos USB de molt originals...


En Joan, a més, ens comenta la seva preocupació per que el seu PC està fent sorolls estranys i resulta que als disc dur hi ha informació important per ell. Com aconseguir que els nostres documents puguin romandre segurs??


Una solució és treballar ON LINE, es a dir, fer servir la xarxa com magatzem. Per exemple al nostre e-mail queda tot registrat, el que rebem i el que enviem. Aprofitem-lo. D’aquesta manera aconseguim accedir-hi des de qualsevol lloc als documents. I és més fàcil tenir problemes al nostre ordinador que al servidor de Yahoo o Gmail.