El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

24/11/08

Psicopatologia digital amb el Dr. Soler, cada dimarts a El Club (TV3)

Us en recordeu?
Doncs el dia de l'estrena ja és aquí. Demà dimarts 25 de novembre el programa de TV3 El Club (cada dia a les 16:40), presenta la secció "Psicopatologia digital amb el Dr. Soler".

Aquesta secció, tindrà una durada de 5 minuts i s'emetrà cada dimarts fins a final de temporada. Amb una barreja d'humor i servei públic, s'explicaran trenta històries reals de ciutadans entre 34 i 79 anys.


És una iniciativa de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació i Televisió de Catalunya que vol popularitzar les TIC entre els sectors de població més afectats per la fractura digital, així com donar a conèixer les TIC com a eina en la millora de la qualitat de vida.

"Psicopatologia Digital amb el Dr. Solé" també es podrà veure per Internet, pel canal Youtube de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació.

Alguns dels usuaris del Telecentre han participat en el rodatge d'aquestes gravacions, així que esperem veure i escoltar les seves històries, ven aviat, per TV3.
Us ho perdreu?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

També estarà disponible en el servei d'internet '3 a la carta' de TV3

Anònim ha dit...

PROGRAMA

Aquestes persones acostumen a argumentar que no disposen dels coneixements necessaris per ser usuaris de les molt diverses tecnologies digitals. Això és cert, però la manca de coneixement i de pràctica no n'és el problema de fons. Hi ha una barrera psicològica que l'analfabet digital no gosa passar, ja sigui per mandra, per por o bé per manca de curiositat.

L'objectiu d'aquest espai de televisió consisteix a fer veure als que són a l'altra banda de la frontera que passar-la és molt més fàcil del que ens pensem.

Qui pot animar l'analfabet digital perquè passi aquesta frontera?

Una manera usual consisteix a informar-lo dels molts avantatges que li ofereix la tecnologia digital, i fer-ho des de la veu autoritzada d'un especialista. És un camí que no acostuma a funcionar. L'espectador s'ho mira des de la distància, i la sola presència de la figura d'un expert fa que l'analfabet se senti més analfabet i més allunyat de la frontera que ha de passar.

Hi ha, però una manera alternativa. Consisteix a mostrar a l'analfabet digital una altra persona tan ignorant com ella i que ha gosat fer el pas. Per tant, es tracta de fer divulgació de les tecnologies digitals mostrant casos reals de gent real i no professional que fa servir, sense gaire esforç, diferents tecnologies digitals.



ESTRUCTURA

La sèrie proposada la formen 30 espais de 5 minuts.

Cada episodi mostra el testimoni d'un usuari de noves tecnologies real. Aquest testimoni dura uns tres minuts.

Obrint i tancant l'espai, el doctor Soler crea una petita situació còmica al seu institut, on realitza tota mena de curiosos experiments ajudat per dos col·laboradors, mentre reflexiona sobre les paradoxes emocionals que produeixen les noves tecnologies. L'objectiu d'aquestes reflexions és fer somriure i, de passada, fer entendre que les noves tecnologies ens permeten, en darrera instància, un ventall cada cop més ampli de possibilitats emocionals.




FORMAT

El format és, doncs, essencialment, un programa de testimonis. Hi ha, però, un element important que li dóna forma i caràcter: el doctor Soler.

L'espai pren la forma d'un consultori tecnològic on, l'entranyable doctor Soler (ben conegut dels espectadors de TV3) dirigeix un suposat institut tecnològic on s'adrecen persones que tenen problemes amb els diferents enginys digitals.

Fent ús de la seva ironia i tendresa, el doctor dóna resposta a aquestes consultes, mostrant l'exemple de persones reals que han resolt el problema plantejat.