15/12/09

3,2,1... Jornada sobre la inclusió digital


Demà dimecres 16 de desembre, a les 18:30 hores, celebrarem una Jornada sobre la inclusió digital.

L'acte tindrà lloc a la sala d'actes de la Torre del Roser.

Vindrà la Teresa Giménez, Secretària de l'Associació Espiral, Educació i Tecnologia. Aquesta crack va estudiar Educació Infantil i s'ha especialitzat com a tècnica en desenvolupament de sistemes interactius multimédia, postgraduada en Informàtica Educativa per la UPC i graduada Multimèdia a la UOC, universitat on actualment està cursant la llicenciatura de Comunicació Audiovisual.


La seva xerrada serà sobre l'escletxa digital:

- Què és?
- Competències del ciutadà del segle XXI
- Per què participem a la Xarxa?
- L'associació Espiral: accions davant l'escletxa digital

També ens visitarà l'Antonio Collado de Mithra, una entitat del Baix Llobregat dedicada des de 1998 a l'alfabetització digital, la promoció de l'ús social de les noves tecnologies mitjançant la formació i la gestió de telecentres, etc. Per conèixer més de l'Antonio mireu això.


La seva ponència parlarà de la "GESTIÓ DEL CIBERESTRÉS":

- Què és?
- A qui afecta?
- Quins són els seus efectes?
- Quin grau de ciberestrés és convenient?
- Com combatre'l

També comptarem amb la presència del col·lectiu de Pins d'Or que ens explicaran coses del seu blog http://pinsdor.blogspot.com/. El Xavier Reig, psicòleg clínic i coordinador dels centres de dia de Salut Mental de les Germanes Hospitalàries a Sant Feliu i Martorell, ens presentarà la bitàcola dels usuaris del centre i ens explicarà com influeixen les TIC en els tractaments rehabilitadors. Us hem explicat coses de la iniciativa de Pins d'Or diverses vegades: aquí, aquí o aquí.

La jornada també donarà veu als docents i alumnes dels cursos d'alfabetització efectuats al Casal de la Gent Gran, Casal de Joves i Centre de Dones Neus Miró en el marc del projecte "Sant Feliu Digital i En Xarxa" finançat per la Diputació de Barcelona i on ha col·laborat el Club d'Esplai Diversitat Lúdica.

A banda de la presentació de projectes desenvolupats en el marc del projecte "Sant Feliu digital i en xarxa", i la coneixença d'interessants experiències en primera persona d'iniciació amb les TIC, també es lliuraran els diplomes a les persones que han realitzat els cursos d'inclusió digital.

Cap comentari: