El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

26/5/11

Creixen les queixes sobre la protecció de dades personals a Internet

Segons l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD), els ciutadans que demanen que es cancel·lin les seves dades a Internet ha crescut un 56%.
Es tracta de peticions perquè l'agència tuteli els drets de cancel·lació i oposició per la publicació de dades personals, principalment, en mitjans de comunicacions digitals i sentències, en diaris oficials, i la seva indexació per part de cercadors.
Entre els serveis que més denúncies han rebut es troben les xarxes socials, amb una tendència creixent de denúncies i tuteles; la difusió de dades en fòrums o blocs; portals de vídeo, i portals de contactes personals; els serveis de correu electrònic, per no utilitzar la còpia oculta en el camp d'adreces; i Serveis de Comerç Electrònic i Administració Electrònica, per vulnerabilitat dels sistemes de seguretat de les dades.
També s'han fet denúncies relatives a serveis de localització d'informació personal, amb dades personals no actualitzats relatius a nom i cognoms, domicili, telèfon i operador incorporant-se un mapa-de carrer del domicili, en directoris o cercadors de persones.
Les investigacions iniciades d'ofici a grans companyies del sector d'Internet com Google, pel servei Street View, i Facebook i Myspace, per suposada transmissió de dades de perfils a anunciants i altres empreses.

Font d'informació: www.abc.es