El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

10/11/11

Compres On Line: Micropagament

El Comerç electrònic va creixent progressivament encara que els usuaris tenen certa desconfiança al realitzar qualsevol compra sobretot a l'hora de realitzar la transacció tenen por a donar el seu numero de targeta bancaria.

El 65,4% dels usuaris utilitza targeta de crèdit per fer les seves compres per Internet, Un 18,5% prefereixen fer els seus pagaments contra-reemborsament i un 16,1% utilitzen sistemes de micropagament.

El micropagament es un sistema que permet realitzar pagaments de molt poca quantitat aproximadament no arriben als 10€ de forma electrònica, per exemple a través d'una targeta de prepagament, compte virtual a Internet o través de sistema telefònic: via trucada o sms, o bé sistemes com paypal.

Aquest sistemes s'utilitzen bàsicament al serveis d'informació per exemple, per llegir un article o una revista digital o descarrega un arxiu de musica. Normalment es realitzen per mitja d'empreses intermediàries que ofereixen aquests serveis com Amazon, Apple - Itunes i Google Checkout

Sistemes de micropagaments
  • Micropagaments per sms: S'utilitzen bàsicament per la compra de productes electrònics, registre o promoció de pagines web.
  • Micropagaments per trucada telefònica: Trucada a un número de tarifació especial els usuaris tenen que trucar a un nº per comprar el producte o servei.
  • Micropagaments per PayPal: El usuari truca o envia un sms i rep un codi, a continuació insereix el codi a la pagina i rep el que vol.

El PayPal es mes econòmic que altres sistemes de micropagaments ja que en altres existeixen diversos intermediaris .

Si vols saber més sobre les compres per Internet, avantatges i riscos apuntat als cursos de tràmits On Line.