Aquest divendres a "Crear, Innovar i emprendre" al magazine matinal "El Mirall" de Ràdio Sant Feliu vam estar parlant de Cultura, Territori i l'ús de les TIC. Va ser molt interessant i ja el podeu escoltar els que no ho vau poder fer en directe.
Els nostres convidats, la Felissa Jodar i en Xavier Cortès, ens van explicar diferents usos de les noves tecnologies en el món de la cultura i de l'educació i la seva vinculació amb el territori. Amb la Felissa vam posar l'accent en el desenvolupament del projecte EspiRA i d'una aplicació que vincula la Realitat Augmentada amb la Ruta Modernista a la nostra ciutat, en Joan Povedano ens va explicar una mica què era la Realitat Augmentada, en quin estat es troba el procés, i altres aplicacions que té aquesta tecnologia en el món quotidià i en Xavier Cortès ens va explicar altres usos de les noves tecnologies, que està desenvolupant a les seves classes amb els seus alumnes.
- Felissa Jodar, http://es.linkedin.com/pub/felisa-jodar/29/896/84 és una santfeliuenca que es mestra de Primària i Coordinadora TIC a l’Ateneu Instructiu de Sant Joan Despí, i component de l’Associació Espiral, Educación y Tecnología. Ella ens explicarà breument el projecte de realitat augmentada EspiRA que coordina i la participació de l’Ajuntament en el mateix amb la seva aplicació a la ruta modernista de Sant Feliu de Llobregat. Començarà situant-nos sobre què és el projecte EspiRA, allò que estan fent ara mateix i en quina fase està actualment. Un dels equips de treball d'aquest projecte de Realitat Augmentada, estava desenvolupat per Sant Feliu On Line mitjançant la III edició de la Casa d'Oficis “Sant Feliu Ciutat Digital”, i van desenvolupar l'aplicació de la Realitat Augmentada a la Ruta Modernista a Sant Feliu És un projecte pioner i ben singular (hi van participar uns pocs centres escolars a tota Espanya) de realitat augmentada (RA).
- En Xavier Cortès, és historiador i professor del col·legi Mare de Déu de la Mercè de Sant Feliu, i fa un ús molt intensiu de les noves tecnologies a l'educació, i mira de vincular la història de la nostra ciutat amb l’aprenentatge, és a dir, que els alumnes investiguin, estudiïn i aprenguin del seu territori, i sempre amb l'ús i aliança de les TIC, entre ells treballs desenvolupats pels seus alumnes relacionats amb la Ruta Modernista de Sant Feliu. També ens xerrarà d'aquests altres projectes vinculats a la cultura i al territori utilitzant les TIC com la geolicalització, el wikiconeixement, etc. És autor del llibre “La nostra història “125 anys”. Col.legi Mare de Déu de la Mercè” i va participar a les VI Jornades del Patrimoni del Baix Llobregat
- Joan Povedano és component de l’Associació XarCont, Xarxa Continguts i Territori, una entitat sense ànim de lucre de Sant Feliu que vol acompanyar a ens públics locals en la promoció econòmica i el desenvolupament local amb l'ajuda de les noves tecnologies i la innovació, sent una de les seves línies d'actuació la promoció del coneixement i de les activitats relacionades amb les TIC i Internet entre col·lectius amb dificultats d'accés a les mateixes, donar impuls a la ciutadania digital i a les pimes i micropimes digitals, etc.
Cada programa, pels que no ens podeu escoltar en directe, generarem uns talls d’àudio (mp3) que penjarem a http://sfol.podomatic.com/ i la web de SFOL , a “Multimèdia”, subsecció “Àudios”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada