El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

2/3/12

Us fem cinc cèntims del Mobile World Congress


Un cop finalitzat el Mobile World Congress a Barcelona, des de Sant Feliu On Line mirarem de fer-vos arribar les novetats tecnològiques més destacades, els premis i les valoracions que fan els assistents.

El congrés mundial de telefonia s’ha tancat amb un gran èxit. De fet, l’èxit de participació ha fet que  s’hagi decidit traslladar el congrés a la Fira de Gran Via l’any vinent. A aquest congrés, com ens deia Mila Nikolova, una de les col·laboradores amb les que tenim la sort de comptar, "cualquiera ligado al mundo de la tecnología tiene que asistir por lo menos una vez" 

 



Avui us deixem un petit resum del que hem considerat més rellevant. Cada any en el congrés, s’anuncien els premis anuals Global Mobile on es reconeixen  els millors productes i serveis, els més creatius e innovadors.

Aquest any, els guanyadors més destacats són:

-         Millor aplicació per a consumidors: Angry Birds Rio
-         Millor aplicació: WhatsApp
-         Millor servei mòbil per a consumidors: Google Maps per a Android
-         Millor Smartphone: Samsung Galaxy S II.
-         Millor Tablet: Ipad 2
-         Millor nou dispositiu: Nokia 808 Pure View
-         Millor aplicació innovadora: SwiftKey (TouchType)
-         Millor fabricant: Samsung



A més, en aquesta edició s’han presentat també novetats tant interessants com l’ASUS PAdfone , el nou smartphone transformable en tauleta, els smartphones i tablets resistents a l’aigua de Fujitsu, l’hibrid entre tauleta i netbook de Novero, que porta instal·lat tant Windows com Android,  els telèfons Ice Cream Sandwich de ViewSonic que permeten la possibilitat de connectar-hi alhora dues targetes SIM tot i que siguin de companyies diferents, etc.

Però, una part molt important també d’un congrés com aquest, és el networking, les aliances i acords estratègics entre empreses, organismes, ... Fruit d’aquest congrés, ja hem conegut algunes d’elles: l’acord entre l’Ajuntament de Barcelona i Cisco per desenvolupar la smart city, Movistar i Mozilla impulsen el desenvolupament de dispositius oberts basats en HTML5, l’acord global entre Vodafone i Visa per el pagament des de mòbil, Nespresso i Sierra Wireless per a la gestió del manteniment post-venta dels nous models de les màquines, etc.

Moltes notícies en un congrés del que en properes entrades, us explicarem amb més detall algunes d'elles.