Ara bé, us podeu fer unes quantes qüestions al respecte, com ara: cóm sabem si la nostra idea s'ajusta als objectius del concurs? O, a quins àmbits puc aportar innovació? La gràcia del concurs és que el ventall és tan gran que hi té cabuda un espectre molt ampli. Per ajudar-vos a concretar les vostres idees, us fem un resum per àmbits de les idees que s'han dut a terme als darrers certàmens:
- Educació: projectes que van des del desenvolupament de diverses plataformes d'aprenentatge en Xarxa, a serveis d'actualització de continguts, passant per un sistema per compartir-los i videoaprenentatge en alta definició.
- Compromís social: des d'una plataforma de confecció de videojocs per resoldre problemes o conscienciar als usuaris de temes mediambientals, fins a un servei que permet fer petites donacions amb cada compra online.
- Medi ambient: propostes diverses com ara desenvolupament de dispositius de reciclatge d'oli vegetal, o cobertura de les necessitats bàsiques per mitjà d'energies renovables.
- Servei a les persones: un exemple és un servei orientat a formar, entretenir, i atendre les necessitats de persones grans i un altre és un portal web de consultes psicològiques per videoconferència.
- I+D: s'ha treballat en idees d'empresa per captar i finançar projectes de sanitat i seguretat, passant per una xarxa crowdsourcing per desenvolupar projectes de forma col·laborativa, o una plataforma per captar finançació (crowdfounding) per mitjà de les Xarxes Socials.
- E-comerç, marketing i publicitat: des d'un servei orientat a PYMES per treballar en xarxa i afavorir així la conciliació de la vida professional i personal, a una plataforma de venta de mobles a mida a preu reduït, o un dispositiu per agilitzar les transaccions comercials a les benzineres.
- AR (Realitat Augmentada) i geolocalització: Per exemple, una plataforma per a adquirir un terreny virtual delimitat a Google Maps on penjar continguts que, mitjançant dispositius mòbils es poden consultar. O també un assistent per actualitzar continguts de Realitat Augmentada.
- Tecnologia LED: s’ha vist un projecte que unia art, publicitat i millora de l’espai públic per mitjà d'aquest sistema i també una altre projecte que per mitjà de l’exercici físic diari s’obtenia electricitat per fer ús d’aquest sistema d’il·luminació.
- Programari i Apps: des d’una empresa que desenvolupa d’aplicacions per a dispositius mòbils a un sistema completament allotjat al núvol per desenvolupar espais web.
- Videojocs: Com hem esmentat una mica més a dalt, un exemple era de caire social i educatiu, també s'ha vist un dissenyat per ser distribuïts per entregues i un altre joc social de pronòstics esportius.
- Turisme, oci i espectacles: alguns exemples d'edicions anteriors són: una xarxa social dedicada exclusivament a vins i caves. O bé un sistema de rutes per Barcelona relacionades amb la música. I un portal web de turisme en múltiples idiomes i fotos de 360º a on es pot comentar i puntuar les característiques de l’entorn i les ofertes d’entreteniment. S’ha vist també una plataforma per organitzar concerts a petició dels internautes; un servei per fer reunions mensuals entre joves i professionals de diversos sectors i també una altra plataforma per posar en contacte les empreses amb els proveïdors de serveis per tal de facilitar l’organització d’esdeveniments.
Doncs ja veieu que, encara que algunes idees comparteixen mitjans o eines, les seves finalitats són molt dispars, algunes d'allò més complexes i d’altres no tant. Ara potser ho teniu més clar? No tingueu vergonya, i si teniu dubtes poseu-vos en contacte amb nosaltres a tic@santfeliu.cat o al 93.685.80.24!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada