El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

9/4/08

Com va anar la III Jornada Ciutat Innovadora?

Doncs bé, va anar molt bé. Que sí, que sí, que una hora abans corríem tots els organitzadors penjant cartells, trucant al ponent per assegurar-nos que arribava, preparant el pica-pica pels assistents, ordenant els 499 diplomes que s’haurien de lliurar... però cap problema, va anar tot perfecte.



Què vam fer el passat 2 d’Abril?

La Francisca i l’Alfons s’encarregaven de donar els diplomes als alumnes que havien passat, durant l’any 2007, pels cursos d’alfabetització digital. Hi van venir molts, durant tota l’estona que ells van estar allà.

En Pablo i la Mar feien mans i mànigues perquè la jornada transcorregués en ordre. Portàvem dies preparant-la i volíem que sortís molt bé.

La Iolanda feia una mica de tot: ajudava en el que podia, acollia en Marc Vidal, feia fotos, xerrava amb un i l’altre...

I va arribar l’hora.

El regidor de Noves Tecnologies, en Carles Soriano, presentava de forma institucional l’acte a la vuitantena d’assistents que seien a les cadires de l’Auditori del Palau Falguera. Poc abans, l’artista local Joan Dausà havia saludat el públic i havia començat a amenitzar la trobada, cosa que va seguir fent tota l’estona.


La paraula va passar al prestigiós blocaire Marc Vidal. Ja us vam explicar en un altre post qui era, la importància del seu bloc dins la blocosfera en català, és a dir, l’anomenada Catosfera i us vam fer cinc cèntims de la seva vida professional.


Sota el títol “Web 2.0. Ha arribat el moment del ciutadà”, Vidal va exposar les característiques generals de la Web 2.0, centrant-se en els blocs com a element essencial. Vidal, que va predir el final dels blocs tal i com els coneixem en dos anys com a màxim, va explicar que el futur és de les xarxes socials.


A més, va referir-se al fenomen de la Web 2.0 definint-lo “no tant un canvi tecnològic com un canvi sociològic, ja que els canvis tecnològics se succeeixen normalment, mentre que el que ha passat amb els blocs i tot el que forma part de la Web 2.0 és que ara la persona que utilitza aquestes novetats tecnològiques ha canviat de paradigma”. Segons Vidal, el ciutadà 2.0 no només mira el web, sinó que “el fa servir, el construeix i el fa més gran”.

Després es van donar els premis als guardonats amb el Primer Premi de Continguts Digitals Sant Feliu On Line, celebrat el passat mes de desembre de 2007. Els guanyadors, que podeu conèixer a la llista final publicada al web de Sant Feliu On Line, van pujar a l’escenari a recollir els seus premis.




Juan Carlos Calderón, un dels autors del bloc guanyador, 5rodando, va fer riure els assistents explicant que ara podia saber com se sentia en Javier Bardem en rebre l’Òscar. I és que els nostres premis també són molt importants!!!


Blocs, fotologs, vídeos allotjats a Internet i fotos preses amb el mòbil eren els quatre tipus de continguts que podien crear els santfeliuencs per a aquesta primera edició dels premis, en els quals es va comptar amb una àmplia participació.