El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

7/4/08

El PC econòmic

Algun cop us heu parat a pensar quants diners en programes teniu al vostre ordinador? Segur que molts. Tot i que no tothom ha pagat per l'Office i el Photoshop, molta gent els té instal·lats a la seva màquina (i potser no els ha utilitzat mai!!!).



Al Telecentre no estem d'acord amb l'estil "em descarrego tot el que pugui, i ja veurè si ho pago i si ho utilitzo", i per això recomanem programes gratuïts, preferentment amb llicència GPL.

Aquest és el cas d'en César, que tot just ha acabat el curs d'Iniciació a Internet del Telecentre, i s'ha presentat aquí demanant uns programes que necessitava descarregar, si és possible de manera gratuïta. I tant que és possible!


  • En César necessitava un antivirus gratuït que li anés bé: Li hem recomanat l'AVG, un dels molts antivirus gratuïts que fa la seva feina com cal.
  • També volia un paquet ofimàtic, que no fos el MS Office: Li hem recomanat l'OpenOffice.org, que a més de ser gratuït i amb llicència GPL, converteix documents a pdf amb un clic (meravellós!), i compleix els estàndards ISO.
  • A més, li calia un editor fotogràfic potent: Com per exemple The Gimp, que funciona per capes, com el seu competidor de pagament, Photoshop.
I ara, com que haurà d'aprendre a fer-los servir, li hem recomanat també uns manuals (OpenOffice.org Writer [la resta aquí] i The Gimp).

I ja està! Sense pagar un euro! Com deien aquells: Crisis? What Crisis?