El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

8/3/10

8 de març: Dia internacional de la Dona treballadora

Aquest matí neva amb força a Sant Feliu, i això no passa cada any. El que sí que passa cada any és el Dia internacional de la Dona treballadora, una efemèride amb tristos orígens que ens recorda que, entre d'altres, les dones continuen treballant com tothom (o més), però percebent salaris inferiors als homes.


Des del Punt TIC Falguera volem mostrar-vos alguns recursos a la Xarxa que potser us seran útils:

Aprofitant el dia, també hem volgut fer una petita prova: demanar dues visions en primera persona sobre el paper de la dona als telecentres, en aquest cas al Punt TIC Falguera. Hem volgut reflexar una mirada femenina i una altra de masculina, és a dir que l'Ana (actual dinamitzadora del punt) i l'Alfons (antic dinamitzador del punt) ens explicaran la seva experiència.

Alfons:

Durant el temps que vaig treballar al punt TIC, van haver uns mesos on es va notar una més gran afluència de dones, especialment en els cursos d'iniciació i Internet, on em vaig trobar alguns grups formats exclusivament per dones. Ja vaig parlar d'això algun cop, però com a dinamitzador vaig notar que els cursos anaven millor, sense poder explicar per què.

Potser la comunicació era més fluida, o l'ambient impregnat pel sentit de l'humor feia que tothom estigués més relaxat i receptiu, però el cas és que la tònica habitual era acabar el temari el penúltim dia, la qual cosa ens proporcionava una sessió extra per descobrir coses noves, i potenciar el feedback entre dinamitzador i alumnes. Les sensacions per part meva van ser molt positives, i m'atreveixo a dir que per part dels grups també. Fins i tot algun cop es van presentar l'últim dia amb cava i pastetes!!!

Ana:

Personalment no trobo gaire diferències entre homes i dones en els usos que fan durant l'espai d'Accés Lliure: tots consulten el correu, busquen informació o feina, miren algun vídeo... Basant-me en la tasca diària que desenvolupo al Punt TIC i, també en els seus interessos i dubtes, trobo que són moltes més les semblances que no pas les diferències. Quan jo estudiava les evidències científiques assenyalaven diferències significatives entre la major fluïdesa verbal de les dones (això sempre despertava un gran riure entre els alumnes!) i la major capacitat visuoespaial dels homes (això no feia riure a ningú...). La única diferència mesurable, en l'Accés Lliure del Punt TIC és que la quantitat d'usuaris homes és sensiblement superior, alguns mesos fins i tot duplicant i triplicant, la xifra de dones que fan ús d'aquest servei. Així que dones de Sant Feliu animeu-vos a utilitzar l'Accés Lliure i fem créixer aquesta mitja!