El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

2/3/10

Noves eines a l'AMPA de l'escola Gaudí

Recordeu que fa poc vam parlar de les eines tecnològiques de l'AMPA de l'escola Gaudí, oi?
En un comentari que vam deixar al seu bloc els oferíem ajut i, tot i que ja veieu que s'ho munten d'allò més bé sense, sí que van aprofitar la ocasió i ens van demanar un parell de consells.


Així que ahir vam tenir per aquí la Ruth, una de les dues redactores del bloc de l'AMPA, que tot i tenir totes les hores del dia hipotecades (la feina, l'AMPA, la canalla, els compromisos...), va trobar un foradet per resoldre dubtes. Anem a veure de què es tractava!


SINDICACIÓ



Aquest concepte tan d'actualitat no sempre s'explota per part dels usuaris de la xarxa de xarxes. Cada dia mirem molts llocs web, blocs, àlbums de fotografies, i no sempre recordem totes aquestes adreces, o tenim temps de picar-les totes al teclat. La sindicació, en totes les seves formes possibles, ens ajuda a veure les actualitzacions dels llocs web d'una manera més comoda.

Però... tothom sap fer servir els marcadors dinàmics, els lectors de feeds, les pàgines d'inici personalitzables...?

Doncs no, no tothom té per què conèixer aquests serveis. I és per això mateix, per no deixar cap lector sense rebre les actualitzacions del bloc de l'AMPA, que ens van preguntar com podien crear un sistema de subscripció via correu electrònic. Els vam recomanar FeedBurner, un servei propietat de Google que ens permet, entre d'altres, inserir un formulari d'inscripció dins del nostre bloc on els lectors poden apuntar-se mitjançant el seu correu electrònic, i rebre un missatge cada cop que el bloc s'actualitzi.


ÀLBUMS DE FOTOS EN LÍNIA


Fotos, fotos i més fotos... En l'actualitat podem trobar centenars de models de càmeres fotogràfiques de qualitat per un cost no gaire elevat. A més, amb la tecnologia digital es ben fàcil i barat fer clic sense preocupar-se del cost de rodets, el neguit de si haurà sortit bé... I quins pares es resistirien a fer fotos als més menuts en els seus jocs, celebracions al cole i activitats extraescolars?

Un AMPA necessita un àlbum en línia per a què les mares i pares puguin consultar les fotos del dia a dia de l'entitat. Com que el seu bloc està allotjat a Blogger, i ja utilitzen l'eficaç programari de retoc d'imatges Picasa, els hem recomanat el servei d'àlbums web de Picasa, així només hauran de loginar-se un cop per accedir a tots els serveis. A més, la integració dels àlbums de fotos amb el bloc es ben fàcil, i podran crear reproductors de diapositives i inserir-los sense cap problema!


ANÀLISI DEL TRÀFIC WEB



També ens van demanar consell sobre algun sistema d'anàlisi del tràfic web del bloc, ja que el seu comptador de visites els quedava una mica curt. I, sí, originals com som, també els vam recomanar una eina de Google: Analytics. També amb el mateix compte d'usuari, tindran accés a saber quantes visites tenen, d'on venen, quant de temps s'hi estan, què és allò que més agrada a les seves visites, si estan ben posicionats als buscadors, i moltes coses més.

Vol dir això que l'AMPA s'està "Googletitzant"? Potser sí. Ara podem entrar en la discussió sobre si hem de concentrar tants serveis i informació en una mateixa empresa. Què opineu al respecte?