El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

7/4/10

Qué cal per ser voluntari/a TIC?



  • Cal recordar els nervis que vas sentir en utilitzar per primer cop Internet, sense saber ben bé què era.
  • Cal que et continuïs sorprenent quan trobes alguna eina desconeguda a la Xarxa que sembla que l'hagin feta per a tu!
  • Cal que et preguntis per què no has descobert abans això de les TIC.
  • Cal que comprenguis en què t'ha ajudat la tecnologia i com podria ajudar a altres persones.
  • Cal que vulguis compartir els teus truquillos amb d'altres, i que els altres comparteixin els seus amb tu.
Però sobretot...
  • Cal que t'oblidis dels punts anteriors, i simplement que tinguis ganes!!!

I què NO cal per ser voluntari/a TIC?

  • No cal que sàpigues pilotar naus espacials. Ni tant sols cal que siguis un crack en això de la informàtica.
  • No cal que tinguis tot el temps del món. En dedicaràs el que vulguis. Per això se'n diu voluntari. Repeteix amb nosaltres: vo-lun-ta-ri. Molt bé! ;-)
  • No cal ser profe per ensenyar els altres com introduir-se en això de la tecnologia. De fet, hi ha més tasques a fer, si no t'agrada ensenyar.
  • No cal que siguis alt ni baix, ni jove ni gran, ni morena ni rossa. Simplement que tinguis ganes, recordes?




Un dels avantatges de la tecnologia és que és igual per a tothom. És imparcial, apolítica i molt diversa. Quasi tots els temes poden tenir relació amb la tecnologia i a l'inrevés. No tot son programes ofimàtics, i ara us posarem un exemple:


En Pau Gámez (aka Acard) és un artista santfeliuenc del Barri de la Salut. Grafista i escultor (i bé, una miqueta otaku ;-), ha fet la seva contribució a la causa de manera desinteressada, dissenyant un logo senzill i atractiu que identifiqui els voluntaris tecnològics de la ciutat. I des de casa! Aquí el teniu:


Però no penseu que el Pau és la única persona que actua desinteressadament. Ja us hem parlat algun cop de les voluntàries de l'Associació de Veïns de Can Maginàs, que dediquen algunes tardes setmanals a acompanyar persones del barri en la seva descoberta de la tecnologia, sense esperar res a canvi. Bé, tampoc és cert això de no rebre compensació. Com tots els voluntaris tecnològics, ens han explicat que el fet de compartir els seus coneixements fa que puguin agafar idees d'aquí i d'allà, i aprendre alhora que ensenyen.

Dins del Casal Municipal de la Gent gran tampoc s'han esperat a què ningú els digui res. Fa ja anys que un grup de voluntaris fa classes d'iniciació a la informàtica a la resta d'usuaris. Aquí podeu veure alguns dels voluntaris explicant la seva experiència:



Persones inquietes, actives i aficionades a la tecnologia. Com la Cristina, que fa poc ens parlava de temes molt interessants, o la Montse i la Lídia, que al tram final del seu pas per la Casa d'Oficis, estan molt animades i decidides a fer coses pels altres sense demanar res a canvi.

Si voleu conèixer més a aquesta gent, explicar-nos el vostre cas, o fins i tot ajudar a altres persones a iniciar-se en la tecnologia, envieu-nos un correu a tic@santfeliu.cat