El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

12/8/11

Què és i com utilitzar Foursquare? Conceptes i passos bàsics



A les últimes setmanes diverses persones m'han preguntat com funcionava Foursquare i per a què serveix. Abans de parlar-vos sobre les dinàmiques que s’estan portant a terme Foursquare, crec que és el moment de fer una mica de guia inicial de què és...

De manera molt senzilla, aquesta nova xarxa social, que va llançar els seus serveis el 2009, et permet connectar amb els teus amics i compartir la teva localització en fer un "check-in" en arribar a un lloc, com si li diguessis als teus amics "Estic aquí"o "ja arribo" tot això a través de l'aplicació de la xarxa social a través del teu mòbil.

Aquest vídeo us ajudarà a entendre de manera molt senzilla de què es tracta i com funciona:

Com començar a fer-ho servir?

Per tenir un compte, és tan senzill com dirigir-nos a Foursquare , omplir el formulari de registre o connectar-nos amb el nostre compte de Facebook. Des de les configuracions podem fer que es lliguin les nostres comptes de Facebook i / o Twitter al servei, definint què és el que volem que es repliqui en aquestes xarxes socials i és tot, ja estem dins.

Bé doncs ... en l'àmbit personal per Foursquare no existeixen una manera de fer establerta, pots fer tants check-in, on i quan vulguis, a part d'això, es té l'opció de donar llocs d'alta, tants com vulguis, ja sigui la botiga de la cantonada, llocs d'esdeveniments, gasolineres, bars, restaurants i així a una infinitat de llocs.

Fer-ho servir des d’un dispositiu mòbil és senzill, ja que els plans de dades ofereixen GPS amb el servei, només és qüestió de dirigir-te a la secció de Apps de Foursquare i descarregar la que més t’acomodi acord al teu equip (Smartphone o per al teu ordinador si tens connexió a dades per un altre mitjà com 3G). La majoria d'aquestes aplicacions obtenen la vostra ubicació i et mostren què és el que hi ha prop de tu o el lloc on et trobes, fent més efectiu i ràpid el teu check-in, també et donen l'opció de buscar llocs i donar d'alta nous, veure on són els teus amics, els Badges que tens, etc.

Què és Check-in?


Molt senzill, és la base de tot. Els usuaris indiquen els llocs on estan físicament. Cal que només a la teva aplicació o des de la versió mobile en web, busquis el lloc on estàs, seleccionar-lo i fer el teu check-in, en cas que en buscar no existeixi el lloc, et donarà 2 opcions, una fer check-in sense donar d'alta el lloc i només anunciar on ets, o si escau, donar d'alta el lloc, per la qual cosa et demanarà el nom del lloc, adreça, ciutat, estat, codi postal, i telèfon, dels quals només Nom, Adreça i Ciutat són estrictament requerits, una vegada donat d'alta el lloc, pots fer check-in.

En cas que tu siguis qui va donar d'alta el lloc o siguis el Major d'aquest, tens l'opció de poder modificar i / o actualitzar les dades del lloc des de Foursquare.com , sent el més específic possible, donant la direcció correcta i acomodant la marca al mapa seria el bàsic i si pots afegir categoria (s) al lloc és encara millor, d'aquesta manera podrem conèixer una mica més a detall el lloc.


Seguretat:

Al moment de fer un check-in podem decidir si volem revelar la nostra ubicació als nostres amics i on volem que es repliqui. En certs moments potser volem participar de la xarxa, però no fer pública la nostra ubicació.

Si ets d'aquells en que la teva ubicació pot arribar a ser compromesa o publicar llocs no convenients (com els bancs) pot ser una mica delicat, verifica què sigui d’accés només a aquell que sigui de la teva xarxa, ja que només els teus amics podran veure on et trobes, així mateix abans de llençar un check-in verifica les opcions de publicació i pots fer-ho ocult.

Esperem que us interessi i el trobeu d'utilitat pel vostre negoci.