10/11/11

Compres On Line: Micropagament

El Comerç electrònic va creixent progressivament encara que els usuaris tenen certa desconfiança al realitzar qualsevol compra sobretot a l'hora de realitzar la transacció tenen por a donar el seu numero de targeta bancaria.

El 65,4% dels usuaris utilitza targeta de crèdit per fer les seves compres per Internet, Un 18,5% prefereixen fer els seus pagaments contra-reemborsament i un 16,1% utilitzen sistemes de micropagament.

El micropagament es un sistema que permet realitzar pagaments de molt poca quantitat aproximadament no arriben als 10€ de forma electrònica, per exemple a través d'una targeta de prepagament, compte virtual a Internet o través de sistema telefònic: via trucada o sms, o bé sistemes com paypal.

Aquest sistemes s'utilitzen bàsicament al serveis d'informació per exemple, per llegir un article o una revista digital o descarrega un arxiu de musica. Normalment es realitzen per mitja d'empreses intermediàries que ofereixen aquests serveis com Amazon, Apple - Itunes i Google Checkout

Sistemes de micropagaments
  • Micropagaments per sms: S'utilitzen bàsicament per la compra de productes electrònics, registre o promoció de pagines web.
  • Micropagaments per trucada telefònica: Trucada a un número de tarifació especial els usuaris tenen que trucar a un nº per comprar el producte o servei.
  • Micropagaments per PayPal: El usuari truca o envia un sms i rep un codi, a continuació insereix el codi a la pagina i rep el que vol.

El PayPal es mes econòmic que altres sistemes de micropagaments ja que en altres existeixen diversos intermediaris .

Si vols saber més sobre les compres per Internet, avantatges i riscos apuntat als cursos de tràmits On Line.