El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

28/7/08

CONTINGUTS DIGITALS... Fent ciutat

Sens dubte els CONTINGUTS DIGITALS cada vegada prenen més importància i les administracions intenten potenciar-los i fomentar la seva presència a la Xarxa.

Recordeu el Primer premi de continguts digitals "Sant Feliu On Line"? Anava en aquesta línia.

Avui us presentarem 3 exemples diferents (Ajuntament de Barcelona, el de Sabadell, l'ICUB...) que promouen i difonen diferents continguts digitals a la Xarxa.

Petites pinzellades...

BARCELONAVISIÓ http://www.bvisio.com/ "Barcelona Visio" és una aposta pel vídeo a Internet de l'Ajuntament de Barcelona. El portal inclou vídeos que permeten conèixer una mica més els aspectes desconeguts de Barcelona. A més, ofereix una base de dades de recursos audiovisuals que es poden baixar de manera gratuïta i permeten enviar els vídeos sobre la ciutat. "Envia'ns els teus vídeos... Barcelonavisió la fas tu" és el seu crit de guerra.


Clicapersabadell http://www.clicapersabadell.cat/ Amb motiu del dia mundial d'Internet, el passat 17 de maig, l'Ajuntament de Sabadell va promoure un concurs amb el qual es pretenia donar a conèixer els molts continguts digitals sobre la ciutat i que es troben a Internet. Com podreu veure a la web, des del programa fes Clic de l'Ajuntament de Sabadell, la intencionalitat de tot plegat era la de que la gent s'animés a participar per així poder agrupar tota la informació posible i alhora votar pels enllaços més interessants.


CANAL CULTURA www.bcn.cat/canalcultura o http://www.canalculturatv.cat/ És el nou web d'informació cultural barcelonina, ofereix noves formes d'accés als continguts culturals i la seva divulgació així com a tot el que passa en totes les seves manifestacions, protagonistes i expressions. Incopora continguts audiovisuals molt rellevants i permet veure un butlletí audiovisual en què es presenten algunes de les propostes del dia més destacades que tenen lloc a la ciutat de Barcelona. L'ha posat en marxa l'Institut de Cultura de Barelona (ICUB), amb la col.laboració de Barcelona Televisió. La novetat és que uneix un portal informatiu amb un altre d'audiovisual, Canal Cultura TV, el primer canal de televisió a Internet dedicat en exclusiva als continguts culturals. L'objectiu de Canal Cultura és que la ciutadania conegui i alhora gaudeixi dels esdeveniments cullturals de la ciutat en el mateix moment de fer la consulta.


Com podeu veure els continguts digitals locals esdevenen els maons d'una ciutat digital que es construeix dia a dia.

Altres experiències amb tendència a la presència de continguts digitals locals a Internet són les enciclopèdies locals virtuals o localpèdies o ciudadpedias.

Per exemple: Cordobapedia, Madridpedia, Wikisalamanca, Sevillapedia, Vilapèdia (l'enciclopèdia de Vila-real), Graciapèdia (l'enciclopèdia lliure de la Vila de Gràcia)...

Totes elles han suposat un esforç col·lectiu, capitalitzat pel teixit social local, per tal de donar presència a l'esfera local a Internet.

Què?

Us apunteu doncs a fer aflorar els molts continguts digitals sobre la nostra ciutat que es troben a Internet?
.
I a "fabricar-los"?
.
Podeu enviar-nos un missatge a tic(arrova)santfeliu.cat amb les vostres propostes.
.
Si us manca informació de com pujar els vostres vídeos a Internet, fer-vos un canal a YouTube o com disposar del vostre propi blog, o fer alguna entrada a la Wikipedia... escriviu-nos un missatge a l'adreça de correu electrònic que us he comentat o veniu a veure'ns (C/Falguera, 6) i us ajudarem!