El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

4/9/08

Contra la depressió postvacacional.... un navegador?

Bé, potser no farà que tornem a l'indret paradisíac on ens trobàvem fa uns dies, però la immensa quantitat d'informació que està inundant la xarxa almenys farà que algú es distregui una estona.


Efectivament, la revolució d'aquest segon semestre ve de la mà de Google, i es diu Chrome.

Segons la companyia, és un navegador de codi obert dissenyat des de zero (tot i que agafa elements d'Apple i Mozilla), pensat en les necessitats actuals i futures de la xarxa. Encara està per demostrar que sigui una revolució en el camp del programari de navegació, però el que està clar és que ha estat una bomba informativa, que ha traspassat el web i ha arribat amb força als mitjans de comunicació del segle passat (tv's, ràdios i demés). I tot això amb només un còmic promocional!


Si heu surfejat una mica la xarxa ja sabreu de què va la cosa: el disseny simple i "polit" marca de la casa, senzillesa d'ús, pestanyes independents que fan que no es pengi tot el programa, mode de navegació d'"incògnit", potent motor JavaScript, i moltes altres característiques i funcions que aniran evolucionant, tot i que ja ha rebut les primeres crítiques.

No oblidem que el navegador encara es troba en una fase de desenvolupament beta, i que al ser de codi obert, és susceptible de ser millorat per voluntaris.

Al marge d'especificacions tècniques, ens agradaria remarcar 3 aspectes que ens semblen importants:

  • No és el llençament d'un simple navegador. És l'entrada de Google en un mercat que tot just està despertant. Al Telecentre sempre hem cregut que els navegadors, als que tradicionalment els usuaris no donaven gaire importància, serien el programari del futur, ja que cada cop aglutinen més usos que tradicionalment es duien a terme amb altres programes. Hi han teories, com la de l'Enrique Dans, que fins i tot creu que s'acabaran fusionant amb els sistemes operatius.
  • Significarà això l'extinció de la guineu? No, no penseu que Chrome es tirarà a la muntanya a disparar contra innocents animalons. Ens referim a que, tot just quan Firefox ha aconseguit generar sensacions molt positives entre els usuaris (és només un navegador, però m'agrada), i aconseguir que Microsoft anés de bòlit intentant igualar el seu rendiment, usabilitat i possibilitats, apareix el Geegant i s'aprofita de la seva immensa capacitat de difusió per a un projecte, si més no, similar.
  • En tot cas, l'hem estat provant i podem dir que compleix perfectament les necessitats dels nostres usuaris i usuàries: és fàcil i efectiu.
Com que això només és el començament, no us preocupeu, us en continuarem parlant. Mentrestant, el moviment es demostra caminant:

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola!
Volia saber si val la pena canviar un per un altre.
És millor fer-lo ara o esperar que dugui un temps en funcionament per a evitar errors?
Gràcies

Punt TIC del Palau Falguera ha dit...

No cal que desinstal·lis el teu navegador habitual per utilitzar un de nou. De fet, l'ordinador amb el que t'estem responent en té 4 instal·lats. Els pots utilitzar simultàniament quan vulguis.

De fet, de vegades va bé tenir més d'un navegador per si de cas.

En ocasions et pots trobar alguns webs (cada cop menys) que no es visualitzen del tot bé amb un cert navegador. LLavors pots utilitzar un altre per accedir-hi.

També és possible que per qualsevol causa, temporalment no et funcioni bé algun navegador. Si en tens algun "de reserva", podras continuar navegant sense perdre el temps.

En quant a Google Chrome, tot i ser una versió que encara no serà definitiva, et servirà perfectament per accedir a tots els webs que visites habitualment. Pensa que tots els programes contínuament s'estan actualitzant amb petites millores i/o reparacions. És a dir, mai existeix la "versió definitiva".

Moltes gràcies pel teu interès.