El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

23/7/10

TGIF: Ubuntu Netbook Edition, segons Dell

No és habitual que les marques d'ordinadors publicitin un sistema operatiu lliure com Ubuntu. De fet, la relació entre aquestes marques i el programari lliure és complexa, i de vegades oscil·lant. Però en aquest cas us volem mostrar un vídeo publicitari de Dell on s'expliquen les característiques de l'edició per netbooks de la coneguda distribució Linux.

Veient el vídeo ens queda clar que:
  • La interfície gràfica és molt senzilla: l'entorn d'escriptori Gnome és molt intuitiu i fàcil de fer servir. Fins i tot la classificació dels programes és molt més lògica que en altres sistemes propietaris, com ara Windows.
  • És fàcil connectar-se: Ubuntu està dissenyat per funcionar en línia. Endollar i navegar.
  • No té virus: un dels avantatges més significatius dels sistemes Linux. El seu estricte sistema de permisos, i el poc programari maliciós desenvolupat per aquestes plataformes fan que pràcticament els virus siguin cosa del passat.
  • És compatible amb Microsoft Office: i tant! Porta instal·lat el pack OpenOffice.org, i podem desar els nostres documents en el format que vulguem (.doc, .pdf, .odt...). A més, si necessitem algun programa exclusiu per Windows, sempre el podem fer córrer instal·lant la capa de compatibilitat Wine en uns segons.
  • El programari s'actualitza automàticament: ja no haureu d'anar peregrinant per la Xarxa cercant les actualitzacions dels vostres programes una a una, o essent molestats cada cop que un programa detecti una actualització disponible. A Ubuntu tot s'actualitza de cop.
  • Hi ha milers d'aplicacions disponibles: el centre de programari d'Ubuntu és una meravella. Voleu un programa nou? Tampoc heu d'anar buscant-lo al web. Només l'heu de cercar al repositori (per nom, categoria, etc.) i instal·lar-lo amb un clic.

Ubuntu from Keith Kenniff on Vimeo.


Via: Bitelia

Actualització: Dell deixa de vendre ordinadors amb Ubuntu en el seu web.