23/2/11

VIURE I TREBALLAR AL NÚVOL (1)

Amb la implantació de Internet a la feina cada cop és més freqüent que el nostre treball el desenvolupem a distància, ja sigui perquè ens comuniquem amb una altra oficina, perquè treballem des de casa o fins i tot perquè aprofitem per treballar als desplaçaments. Els dispositius portàtils ens faciliten aquesta tasca però no sempre disposem del material que necessitem al moment o de la capacitat per a emmagatzemar tantes dades.

Per aquesta raó i cada cop més apareixen nous serveis d’allotjament d’informació a la xarxa, per poder treballar en grup, compartir o tenir sempre la nostre informació a un clic de distància. A través d’un compte (prèviament donat d’alta) s’accedeix a un espai d’un servidor remot a on es pot desar els arxius i recuperar-los allà on es disposi de connexió a Internet.

Però, a part de les avantatges, a vegades també hi trobem desavantatges: serveis en altres idiomes que poden complicar la comunicació, propagació de malware, quotes i limitacions de servei.

Per ajudar-vos en la tria d’aquests serveis, hem preparat aquest llistat avaluatiu de diversos sistemes de discos durs virtuals ( col·loquialment reben el nom núvols) que podem trobar a la xarxa: