El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

23/2/11

VIURE I TREBALLAR AL NÚVOL (1)

Amb la implantació de Internet a la feina cada cop és més freqüent que el nostre treball el desenvolupem a distància, ja sigui perquè ens comuniquem amb una altra oficina, perquè treballem des de casa o fins i tot perquè aprofitem per treballar als desplaçaments. Els dispositius portàtils ens faciliten aquesta tasca però no sempre disposem del material que necessitem al moment o de la capacitat per a emmagatzemar tantes dades.

Per aquesta raó i cada cop més apareixen nous serveis d’allotjament d’informació a la xarxa, per poder treballar en grup, compartir o tenir sempre la nostre informació a un clic de distància. A través d’un compte (prèviament donat d’alta) s’accedeix a un espai d’un servidor remot a on es pot desar els arxius i recuperar-los allà on es disposi de connexió a Internet.

Però, a part de les avantatges, a vegades també hi trobem desavantatges: serveis en altres idiomes que poden complicar la comunicació, propagació de malware, quotes i limitacions de servei.

Per ajudar-vos en la tria d’aquests serveis, hem preparat aquest llistat avaluatiu de diversos sistemes de discos durs virtuals ( col·loquialment reben el nom núvols) que podem trobar a la xarxa: