El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

16/12/11

Aquest Nadal Compra OnLine amb Seguretat

Durant les festes les compres mitjançant llocs de e-Commerce s'incrementen positivament com una alternativa rapida i còmoda per aquells que desitgen evitar aglomeracions.

Entre els principals riscos als que podem estar exposats a l'hora de utilitzar els serveis de compra OnLine son les estafes electròniques, el robatori de dades personals i el phising.

Et donem 5 consells per evitar aquests atacs informàtics

Actualitzar el sistema d'aplicacions:
Mantenir el sistema i les seves aplicacions actualitzades permetrà estar protegits de les amenaces.

Comprar a través de serveis de e-Commerce amb una reputació coneguda o recomanada: Per evitar ser estafat al realitzar una compra o ser víctima d'un robatori de dades bancaries, es recomanable realitzar-les a través de serveis coneguts.

Evitar enllaços als correus electrònics:
En moltes ocasions els cibercriminals utilitzen tècniques de enginyeria Social de correu per atraure a les víctimes i extreure les seves dades bancaries, s'ha d'evitar fer clic en enllaços d'ofertes que es reben mitjançant correu electrònic, es recomana escriure la direcció de l'adreça web al navegador i verificar que aquesta oferta realment existeix.

Verificar la seguretat del comerç electrònic: Es indispensable verificar que el lloc en el que es troba el navegador envii les dades d'una manera xifrada, es a dir que estigui sota el protocol HTTPS en lloc de HTTP a la barra d'adreces a l'hora de donar les nostres dades personals.

No utilitzar connexions Wi-Fi de dubtosa fiabilitat: En el cas de connectar-se des d'un dispositiu mòbil, recorda que les xarxes wi-fi publiques, poden ser lliures o protegides per contrasenya i poden estar sent interceptades, per el que es recomanable realitzar transaccions en línia a través d'una xarxa pròpia o de algú de la seva confiança.