14/12/11

Tallers Descobreix: Els Llibres Digitals

Des de el passat dilluns 12 i fins avui dimecres 14, el Punt Tic Palau Falguera s'està portant a terme una sèrie de tallers sobre "Descobreix: Els Llibres Digitals". Els tallers estan impartits pel personal de la biblioteca de la UOC. Estan dividits en tres sessions d'una hora i mitja de durada i el temari es divideix:
Taller 1: Panorama actual

Sessió introductòria sobre el llibre electrònic, formats disponibles (epub, mobipocket, pdf..), els dispositius que podem trobar al mercat (e-readers, tauletes, smartphones…) i les tecnologies que utilitzen (e-ink, pantalles tàctils, connectivitat…).

Taller 2: Construint la nostra biblioteca digital

A aquesta sessió s’explicaran les opcions disponibles per a l’adquisició de continguts per als nostres dispositius de lectura digital. S’hi presentaran tant fonts de materials gratuïts disponibles a internet com la disponibilitat i les característiques de les principals plataformes comercials.

Taller 3: Gestió de continguts digitals i autoedició

S’aprofundirà en l’ús dels programes disponibles per a la gestió dels continguts digitals que tenim en la nostra col·lecció. Es treballarà en com generar els nostres propis documents en un format compatible amb els nostres dispositius o com realitzar el canvi i la conversió de format dels documents que ja tinguem. Es presentaren programes com ara Adobe Digital Editions, Stanza, Sigil o Calibre.