El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

20/3/13

Perfil laboral a la Xarxa

L'aparició al mercat de l'iPhone a 2007 és pren com el tret de sortida de tota una revolució a la telefonia mòbil i el desenvolupament d'aplicacions per aquests i altres dispositius. Aquestes apps no només ens donen estones d'entreteniment si no que a més a més ens ofereixen recursos útils per dur a terme les nostres ocupacions i organitzar-nos per tal de ser més productius. A tot això hi podem afegir ara la possibilitat de cercar feina per mitjà d'alertes o emprant les Xarxes Socials per a Professionals.

Les borses de feina fa temps que fan un cop de mà a l'hora de millorar la situació laboral de les persones però actualment la demanda és tan elevada que per a una mateixa oferta de feina podem comptar fins a 500 (i encara més!) currículums optant-hi. Per aquesta raó és molt recomanable tenir actives diverses comptes d'usuari a les principals borses de cerca de feina així com el perfil privat del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Aquestes eines les controlem nosaltres i afegim tota la informació que volem que aparegui, a través d'un canal digital però amb una mecànica força senzilla, per mitjà d'un formulari web tot vinculant-hi un o diversos documents (CV, cartes de presentació, títols homologats). Darrerament podem trobar eines per fer més visibles les nostres dades i que demostrin un interès per les Tecnologies de la Informació i Comunicació: recursos com ara els codis QR, àudios i videocurrículums, infografies, targetes de presentació virtulas...


Però aquesta informació no és l'única que es pot trobar de nosaltres i el personal de Recursos Humans ho sap pou bé: Webs, blocs, i Xarxes Socials deixen un rastre de les activitats dels internautes i si fem una cerca del nostre nom amb a Google, per exemple, veurem què en poden trobar. l'Oriol Sala, al seu bloc comenta aquest tema i fa una valoració de més de 100 recursos vinculats dels que destaca tres sistemes per trobar informació de persones (123people, kgbpeople i yatedo) perquè, encara que no impossible, esborrar la informació penjada a la Xarxa de xarxes és molt difícil. Cal que estem pendents de les novetats a la Xarxa relacionades, sobre tot, amb el nostre àmbit laboral i tenir un perfil actiu als principals webs o comunitats. Al post de l'Oriol hi trobem un ampli ventall d'enllaços a llocs web de diversos àmbits laborals on podrem crear un perfil i fer difusió dels seus coneixements per tal que la informació que es trobi d'hom a Internet sigui sempre l'adient.



Els usuaris que porten un ritme de vida més accelerat i que no troben temps per parar a casa i modificar els seus espais a Internet estan d'enhorabona ja que les principals Xarxes Socials Professionals donen suport per mitjà d'aplicacions per a dispositius portàtils:

Ara bé, si encara no teniu molta traça alhora de fer servir aquests sistemes i us perdeu una miqueta Orientación Laboral San Martin del Rey Aurelio ha creat aquest tutorial en format de còmic on podeu trobar les raons per fer servir aquests recursos, les normes d'ús i recomanacions per exprimir-les i aconseguir els millors resultats.