El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

14/3/13

Taller d'Intel·ligència emocional a Yuzz Sant Feliu

Avui les noies de Merneu, participants a YUZZ Sant Feliu ens deixen la seva visió del taller d'intel·ligència emocional de Laia Casas

El passat dimecres 6 de març, la nostra companya Laia ens va fer un taller sobre Intel·ligència Emocional. Tot i ser una temàtica coneguda per nosaltres, sorprenentment, vaig sortir amb un somriure i amb la sensació d’haver-ho passat bé i d’haver après quelcom nou... Així que puc afirmar que la sessió va ser positiva i dono les gràcies a la Laia per haver-la preparat i les felicitacions per com la va saber dirigir.

Va començar amb un exercici per discernir l’ambient: saludar-nos i un petit massatge que ens van relaxar i ajudar a escoltar el que ens anava a explicar: com podem aprendre a controlar les nostres emocions (dit de manera simple i a la meva manera, clar esta...). Una presentació que no es va fer gens pesada i que anava acompanyada de la seva explicació.
Primer exercici: el poder de les mirades i com la posició dels ulls ens poden donar pistes del que estem explicant. Interessant i amè. Tot i que la cara del House feia una mica de por ;)
Més explicació acompanyada d’un cervell de plàstic. Seguidament, el segon exercici: una espècie de roleplaying per veure com la nostra manera de respondre condiciona el que l’altre ens explica i a la vegada que el que nosaltres expliquem pot condicionar la resposta de l’altre. Em va agradar molt l’exercici, explicar quelcom teu sense saber la parella quin objectiu té i després poder-ho treballar és molt bon exercici. 
Per acabar la sessió un tercer exercici: canvis de pensaments negatius...experimentar com es poden canviar o almenys minimitzar i indicacions clares del que s’ha de fer en aquestes situacions: ¿es veritat? ¿estàs convençut de què es veritat? ¿com reacciones quan tens aquests pensaments? ¿qui series tu sense ell? Gir de 180º... i llestos! Que fàcil és la teoria! Jejejeje


L’ultima part de la sessió va ser llegir un article del diari sobre emocions i cor...  i veure un parell de vídeos relacionats... i veure in situ com podem controlar la nostra coherència cardíaca per a gestionar millor els pensaments negatius i les situacions d’estrès.


I per acabar... agrair a la Laia la sessió i animar-la a continuar treballant i seguir endavant amb el seu projecte. Salutacions!!