El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

14/2/07

Aquesta va de bruixes...

Segur que tots i totes heu sentit a parlar alguna vegada de la cacera de bruixes que va tenir lloc a Europa (Catalunya inclosa) durant els segles XV, XVI i XVII . Sense anar més lluny, aquí mateix, a Sant Feliu de Llobregat es va produir el 1578 el judici a Blanca Bardiera, una dona d’origen occità (sud de França) que va ser acusada per bruixeria i finalment va ser posada en llibertat sense càrrecs.

Però la història de Blanca Bardiera no va ser un cas aïllat, ja que a nivell europeu va acabar amb la ingent quantitat de 110.000 processats i més de 60.000 execucions. Per aquests motius i molts més, que al Museu d’Història de Catalunya (Barcelona) s’ha preparat una exposició amb el nom “ Per bruixa i metzinera. La cacera de Bruixes a Catalunya”. Que dura des del 25 de Gener al 27 de Maig on es presenta tota la història i desenvolupament de la cacera de bruixes que es va dur a terme a Catalunya.

En motiu d’aquesta exposició el Programa de la Dona de l'Ajuntament ha organitzat una sortida conjunta, des de l’estació de Sant Feliu de Llobregat a les 8’45 el proper dia 20 de Març.

Les inscripcions estan obertes a Can Ricart ( de 9 a 14 hores) fins el 13 de Març. També recordar que el preu d’entrada al museu es de 2,40€, comptem amb la vostra assistència!!!!!