Fa poc ha aparegut una troballa a les "catacumbes" de Sant Feliu On Line. Què us sembla? Què creieu que és això?
Doncs és un videotelèfon. I podríem dir que és l’avantpassat d’Internet. Permetia els usuaris mantenir una conversa tipus xat via telefònica, amb seudònims i tot. També permetia l’accès a algunes bases de dades. És a dir, podíem fer un messenger o buscar informació. Us sona? En alguns casos, també podíem adquirir alguns serveis (comprar entrades a distància, etc…)
Els videotelèfons van entrar a Espanya a la segona meitat dels anys 80, i funcionaven a travès de la xarxa Ibertex, tot i que el sistema ràpidament va quedar obsolet amb l’apogeu d’Internet. No obstant sí que hi havia un col·lectiu molt interessat en els videotelèfons. Sabeu qui?
Penseu que des del naixement del telèfon, en 1876, les persones sordes no han pogut gaudir d’aquesta imprescindible eina de comunicació. Els videotelèfons els permetien conversar amb altres persones connectant un terminal a la línia telefònica, i van estar subvencionats per organitzacions com CNSE i FIAPAS. El terminal que conservem és un Videotex Amper, aquí podreu trobar més informació.
Sabíeu que la videotelefonia tenia una acceptació massiva a França des de la primera meitat dels 80? El nom del fenòmen era Minitel, i se li va anomenar "la segona revolució francesa". A moltíssimes cases del país veí convivien el telèfon i el Minitel, i era un sistema tan integrat a la societat francesa que existien quasi 7 milions de terminals, i encara avui es segueix utilitzant. Fins i tot hi havien cabines telefòniques amb un terminal de Minitel.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada