5/6/07

BICIBAIX: Noves Tecnologies i bones pràctiques al Baix Llobregat (2)

  • Parlem del bloc: Feu servir una eina preestablerta (BloCat, Blogger, WordPress...? Per què us heu decantat per aquesta eina? Quantes persones us encarregueu d’actualitzar-lo?


"Fem servir bicibaix.bloc.cat ja que és gratuït, fàcil de treballar-hi i està en català. L'actualització està oberta a tots els socis, però de fet, el toquem dos o tres persones."

  • Quant al Wiki, les possibilitats són infinites. Funciona? La gent col·labora compartint informació?


"De moment no tenim wiki propi, fem servir el biciwiki que existeix a Barcelona, i tenim algunes pàgines sobre el Baix Llobregat."  • Veiem que utilitzeu un àlbum web (Picasa) per a penjar les fotos de les vostres sortides. Què n’opineu? Us és útil? Existeixen d’altres eines gratuites semblants (Flickr, Ringo...): Per què Picasa?

"L'àlbum de Picasa és bastant agradable d'utilitzar. També hem fet servir alguna vegada el de Yahoo, però no és tant senzill. A més, la integració amb el Gmail el fa més operatiu. En aquest cas, els paquets d'aplicacions integrades són força útils. Parlaríem de plataformes operatives. També hem tocat el sistema eyeos i el més recent de lynksee."

  • Us ocupa molt de temps mantenir aquests espais virtuals a la Xarxa?

"Una mica, però comparat amb altres mitjans de comunicació ens ajuden bastant."


  • Penseu que us dóna visibilitat? És a dir, heu notat un augment de socis lligat a la vostra presència a la Xarxa?

"Ens ajuda a fer-nos veure, però no podem centrar-nos només en això. No hem de perdre de vista la nostra activitat principal, anar en bicicleta i ajudar als usuaris. Trobem a faltar plataformes a nivell comarcal de difusió, o portals. Els socis van venint per la Xarxa de mica en mica."  • Els socis utilitzen aquests canals d’informació, o encara s’ha de tirar de telèfon?

"Alguns socis fan servir la xarxa, però més a nivell de treball concret. Per això, l'ús del telèfon encara és força important."


  • Per últim, us podeu fer publicitat de manera indiscriminada!


"Bé, no crec en fer publicitat de manera indiscriminada. Cal respectar als receptors. Sí crec que cal donar-se a conèixer, i si algú busca, ens troba. També creiem que hauria d'haver una base de dades d'entitats a nivell comarcal, de la mateixa manera que hi ha bases de dades locals. En tot cas, hauria de ser factible la seva interconnexió per aprofitar sinergies."