El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

22/6/07

Joves i noves tecnologies: III Setmana Jove

.
Generació digital? Generació "e"? Jasp 2.0? eGeneració? Cultura Messenger?
.
Són joves d'entre 16 i 24 anys i han crescut rodejats de noves tecnologies: vídeos, ordinadors, videojocs i mòbils.
.
Des dels primers anys de la seva vida les TIC han format part del seu entorn.
.
A la Unió Europea dels 25, aproximadament un 50% dels usuaris d'Internet té menys de 18 anys, i a països com el Regne Unit, Alemanya o Dinamarca superen el 60% del total.
.
Ens trobem doncs davant una generació que realitza un ús més intensiu de les tecnologies i és la primera que està creixent i educant-se amb Internet.
.
Que els joves utilitzen la Xarxa per xatejar, jocs on-line, SIMS, second life, etc. ja ho sabiem però en moltes ocasions els joves, amb aquest ús relacionat amb l'oci, han passat d'exploradors a usuaris experts en noves tecnologies. Cada dia és més significativa la incidència de les noves tecnologies de la informació i la comunicació a la vida quotidiana dels joves.
.
L´ús de les TIC, fa que es facin indispensables en la vida social i laboral de tots nosaltres però els joves estan molt més a prop d´aquesta nova era, ja que per la mateixa educació a les seves escoles i llars se´ls ensenya, però sobretot l'utilitzen per les noves formes de comunicació. Sens dubte es pot parlar de l´impacte transcendental que ha tingut la tecnologia en la vida diària i quotidiana dels joves.
.
.
,
.
Per exemple, un estudi d'àmbit europeu de l'EIAA, realitzat al 2006, sobre "joves i Internet" afirmava que el 93% dels joves europeus d'entre 16 i 24 anys es propietari d'un telèfon mòbil.
.
Un 20% dels joves espanyols d'entre 16 i 24 anys, l'anomenada "generació digital", utilitzava el mòbil per navegar per Internet, un 14% per rebre i enviar correus electrònics i el 18% per serveis mòbil per WAP.
.

.
Aquesta "eGeneració", formada pels "nadius digitals”, els que perceben i afronten els canvis deguts a la irrupció de les TIC de manera diferent que els seus pares i professors. En definitiva, un canvi irreversible, on des de les relacions personals fins a l'educació s'han vist afectades. No hi ha dubte que en aquest context els joves s'enfronten a nous reptes i oportunitats, però també a importants riscos i incerteses.
.
I és que les TIC ofereixen grans oportunitats per a l'educació i la formació però, tampoc s'han d'oblidar els riscos que comporten us ús indegut en aquesta etapa de la vida.
.
.
.
Un exemple molt positiu és "EUROPOCKET TV", la televisió a Internet per a joves i feta per joves que tracta temes europeus:
.
.
.
Ara us deixem amb les activitats digitals de la III Setmana Jove, del 25 de juny a l'1 de juliol de 2007 del Casal de Joves de Sant Feliu de Llobregat:
  • Dilluns 25. JOCS ON-LINE. De 17 a 21 hores. Sala d'informàtica del Casal de Joves.
  • Dimarts 26. TORNEIG de PlayStation. De 17 a 21 hores. Sala John Lennon del Casal de Joves.
  • Dimecres 27. FOTOMUNTATGE. De 17 a 19 hores. Sala d'informàtica del Casal de Joves.

Més informació a www.santfeliu.cat/jove