El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

28/2/08

Fes servir el teu IdCAT! Sant Feliu On Line t’ajuda

Us hem parlat tantes vegades de l’IdCat que segur que ja sabeu què és, veritat? Potser fins i tot en teniu un. Us hem explicat en què consisteix, per a què serveix i com funciona (en tres passos: 1, 2 i 3).

Així doncs, ja sabeu que l’IdCAT és un dels certificats digitals existents amb què es poden dur a terme tràmits telemàtics amb els ajuntaments i les administracions públiques en general, garantint la mateixa validesa jurídica que en el tràmit presencial o en paper. Amb el suport de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació. Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya.



Ja ho teniu ben dominat? Doncs ara és hora de fer-lo servir. Per fer què? Doncs per un munt de gestions. Només a l’Ajuntament de Sant Feliu, podeu tramitar, entre d’altres, gestions com comunicar que es fan obres a casa, demanar un volant del padró d’habitants, donar d’alta la vostra nova mascota en el cens municipal d’animals, demanar permisos, emetre queixes o suggeriments, sol·licitar subvencions...

Aquesta de les subvencions ha estat una de les últimes incorporacions al catàleg de tràmits electrònics de l’Ajuntament: la possibilitat de les entitats per sol·licitar subvencions amb el certificat digital.





El Silvestre Gilaberte, per exemple, que és el president de la Federació d’associacions de veïns i veïnes de Sant Feliu, ha presentat la seva sol·licitud per un projecte d’alfabetització digital de forma telemàtica. Amb l’ajuda de l’agent dinamitzadora digital d’entitats del projecte Sant Feliu On Line, Francisca Castellón, va fer el tràmit des del Telecentre del Palau Falguera i fent servir el seu certificat digital IdCAT.



Uns altres que també ja poden comunicar-se amb l’Ajuntament sense necessitat d’acudir a l’Oficina d’Atenció Ciutadana són els alumnes dels cursos d’iniciació a Internet que es fan al Telecentre. Aquets reben, en una de les últimes sessions, el clauer amb la seva signatura digital.




Vam parlar amb alguns dels alumnes i ens van explicar que el farien servir per fer la declaració de la renda d’enguany, per demanar hora al metge del CAP o per a qualsevol gestió amb l’Ajuntament. D’altres, però, preferien esperar una mica per dominar més el seu ús.


I tu, ja tens el teu IdCAT? No coneixes la comoditat encara de contactar amb l’administració pública des de casa i a l’hora que vulguis. Si el que tens són dubtes quant al seu ús, no pateixis i descarrega’t el manual que trobaràs a la barra dreta del bloc. Veuràs què fàcil és!