El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

6/2/09

AULA DIGITAL 2009: Infants segurs a Internet

AULA DIGITAL: ÚS SEGUR DE LES NOVES TECNOLOGÍES

Al Punt TIC del Palau Falguera els dilluns al matí són especials. Les escoles de Sant Feliu ens visiten !

Sí, es porten a terme micro-tallers de seguretat dels infants a la Xarxa.

Com que per què?

Catalunya és la comunitat autònoma on més nens i nenes de 10 a 14 anys es connecten a Internet però... ja ho fan amb unes normes bàsiques seguretat?

A l’activitat es comentaran uns consells bàsics de força utilitat per l’ús segur d’Internet dels infants i de sensibilització adreçat al professorat.

Al no existir cap eina de control 100% efectiva la millor solució és familiaritzar-nos amb Internet, navegar amb l'infant, i ensenyar-li a fer-ho amb seguretat.

Al taller es tractaran els aspectes més relacionats amb les noves tecnologies i els infants: seguretat a Internet, infants segurs, eines educatives, jocs en línia, videojocs, etc.
.
La visita al Punt TIC del Palau Falguera també servirà per donar a conèixer als infants i als seus docents un equipament d’alfabetització digital obert a la ciutat. Un equipament municipal on poden fer els deures, comunicar-se de forma segura mitjançant la xarxa o jugar. A més, cal tenir en compte que aquesta activitat destinada als nens permet que els pares, mares i educadors coneguin l'existència del Telecentre, al qual també poden dirigir-se per tal d'informarse sobre eines de seguretat o simplement iniciar-se o reciclar-se en l'àmbit de la informàtica i les tecnologies de la informació i la comunicació.


Aquesta activitat la desenvolupa el projecte municipal "Sant Feliu On Line" de la Regidoria de noves tecnologies de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat en conjunció amb el Departament d’Educació i Infància.

Aquesta inicativa suposarà que 2 aules de cicle mitjà (49 infants) del CEIP A. Gaudi, 2 aules de cicle inicial (47 infants) del CEIP J. Monmany, 5 aules de cicle inicial i superior (119 infants) del CEIP Pau Vila, 2 aules de cicle superior (40 infants) del CEIP Salvador Espriu, 2 aules de cicle superior (46 infants) del Col.legi Mare de Déu de la Mercè i 2 aules de cicle mitjà (51 alumnes) del Col.legi Virgen de la Salud rebin aquest entrenament en matèria de noves tecnologies i infància.


Els objectius plantejats són:


  • Donar a conèixer el servei d'alfabetització digital, especialment les TIC i les seves aplicacions educatives i de lleure pels infants.
  • Impartir una xerrada pràctica amb consells bàsics sobre la utilització correcta de la xarxa, evitant els perills i problemes que s'han detectat en la seguretat i bon ús de la relació entre Internet i els menors d'edat.
  • Repartir un petit material de suport (fitxes educatives, fitxa de recomanacions, webs interessants, recursos digitals, etc.) centrat en la temàtica dels infants a la Xarxa, dirigides tant als nens i nenes com als educadors, pares i mares.
  • Oferir a nens, nenes, pares, mares i docents un punt d’accés a les noves tecnologies tutoritzat i gratuït, que pot ajudar-los al llarg de la seva vida a resoldre qualsevol dubte al voltant de les TIC i a reciclar els seus coneixements.

Aquests tallers tindran una durada d'una hora durant la qual els i les participants coneixeran quins són els riscos que poden córrer quan naveguen per Internet, participen a xats o fan ús del correu electrònic, i rebran consells i recomanacions bàsiques per navegar d'una manera segura, tot de manera pràctica visitant webs relacionats amb el tema, mitjançant jocs en línia i navegant per portals segurs adreçats al públic més jove.


Si voleu veure com va anar en edicions anteriors podeu fer un tast a aquestes entrades:

Des del projecte municipal Sant Feliu On Line s'han portat a terme divereses actuacions d'informació i sensibilització adreçades a la comunitat educativa local:

I segur que recordeu tota la campanya de "Cap entitat sense bloc" adreçada a les AMPAs de Sant Feliu, aquí podeu fer memòria:

Segur que us interessarà l'entrevista a Maria Serrano, autora de la guia Seguretat en Internet per a infants i adolescents i la nova pàgina de la Xarxa de Punt TIC amb materials i guies descarregables sobre la Seguretat a Internet.




Ah! I recordeu, des de l'any 2004 el 10 de febrer es celebra el Dia Internacional de la Internet Segura (Safer Internet Day) a Europa i d'altres parts del món.

Al Punt TIC del Palau Falguera també ho celebrarem... Us convidem !