El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

17/2/09

SABER QUI PARLA DE NOSALTRES A INTERNET: Narcisisme digital? Identitat digital? Reputació digital?

És que sou tan optimistes que busqueu anonimat i privacitat malgrat que escriviu les coses a Internet?

La bona notícia, com comentava l'altre día en Genís Roca, és que tot i perdre anonimat "(...) cada cop ens sentim més còmodes amb aquesta eina, amb aquest entorn, amb aquest mitjà, i que cada cop més deixa de ser un espai tècnic per ser cada cop més un espai social, un espai de relacions, de trobades i retrobades, d’històries viscudes i experiències compartides."

De fet, ara mateix potser alguna persona està comentant alguna cosa de vosaltres a Internet.

Sabeu com podeu cultivar el vostre narcisisme digital, egosurfing, cibernarcisisme, etc.?


Pel que fa a les eines per aconseguir això n’hi ha moltes.

Una és blogsearch, el cercador de Google específic per a blocs. Ofereix un RSS, o sindicació de contiguts, que et va informant cada cop que surten nous resultats a la cerca que hagis fet. Pots posar el teu nom o el nom de la teva empresa o entitat i t’avisarà cada cop que algú parli de tu o la teva organització en algun bloc, però també pots posar el nom de l’hotel on penses anar de vacances, o el de la càmara de fotos que et penses comprar, o del lloc on treballes…

I és que, malgrat la sobreabundància de blocs en el món mundial digital, formeu part de la conversa global que és Internet.

Aquesta identitària societat virtual permet a qualsevol persona detectar qualsevol post o entrada que es publiqui en un bloc on es s’esmenti el seu nom. A l'era digital les parets són de vidre.

A tall d'exemple mirarem ara... qui ha parlat de nosaltres?

La periodista Karma Peiró va parlar al seu blog sobre la important tasca realitzada pels dinamitzadors digitals i va posar com exemple la del nostre company Alfons, subratllant que persones com ell són les peces clau en en procés d'alfabetització digital de la societat.

El seu post portava el títol de "Posa un 'Alfons' a la teva vida... i entra a Internet"



Segons la Karma, hem descobert el potencial de les TIC i de les eines de la Web 2.0 (són facils d'usar i de gran ajuda per a entorns socials) gràcies a la seva tasca d'inclusió digital. Parlava dels Telecentres i Punts TIC com a nous escenaris on s'esdevé l'entrada en contacte amb les noves tecnologies sempre, aixó sí, de la mà d'un/a dinamitzador/a digital.

Posant l'orella a la Xarxa també ens vam assabentar que a la Bitàcola deMestraTic, l'Anna Pérez, mestra i coordinadora d'informàtica de primària que col·labora amb el Teb coordinant projectes telemàtics, formatius i pedagògics i de comunicació, vinculats a les xarxes socials.

Va ser al seu post Ús de la Web 2.0 i el seu impacte on va parlar sobre la I JornadaVirtual “Sant Feliu Innova", ja sabeu , no?

L'Anna citava aquesta iniciativa santfeliuenca com "(...) La veritat, és que a part de veure i sentir diferents aportacions sobre l'impacte de la web 2.0 a la societat podem conèixer diferents recursos que ens poden ser molt útils, alguns exemples són: oovoo o Eines per poder desar o enviar fitxers grans (...) Realment, una bona iniciativa".

Per cert, aquí podeu podeu consultar la seva aportació:




Un altre blogger que va parlar de nosaltres fa temps va ser en Borja Rius al seu blog de referència al món de les TIC "Govern i innovació: Reflexions sobre el govern de demà"
Concretament a 2 entrades de la seva bitàcola:

Aquí podeu veure la seva aportació a la jornada virtual:




En definitiva, a tots i totes els que recordeu alguna vegada el nostre el projecte ... gràcies!

Seguirem tafanejant a la Xarxa.