El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

8/7/08

Valoració: Taller de seguretat infantil a la Xarxa.


La setmana passada va finalitzar el taller de seguretat infantil a la Xarxa. Han estat 4 sessions ben aprofitades, on les mares que hi han assistit han après a utilitzar un parell d'eines que ja havíem vist al bloc. Han sortit força contentes, ja que han comprovat que, a més de ser gratuites, les eines utilitzades són fàcils de configurar i utilitzar.

  • El primer que hem fet ha estat limitar les cerques que pugui fer l'infant amb Google. L'eina SafeSearch permet que no apareguin resultats de cerca inadeqüats per nens, sobretot quan es cerquen fotos. Aquesta eina és especialment útil per a nens i nenes molt petits, que tot just comencen a fer servir el PC.

  • També hem vist una eina més complexa (però gens complicada): Windows Live OneCare Protecció Infantil. És un programa que s'instal·la gratuitament al nostre ordinador, i que permet gestionar els permisos que tindrà cada membre de la família al davant del PC. Podem limitar la navegació per Internet a certes pàgines, o prohibir-ne d'altres. També podem veure quins contactes tenen els nens al Messenger, i permetre o no nous contactes. A més, el programa ens pot donar informes de l'activitat del nen a Internet: per exemple, si ha intentat visitar pàgines prohibides. Aquest programa necessita que cada membre de la família tingui un compte de live.com (per exemple, un correu de hotmail), i s'identifiqui mitjançant aquest compte. Tot i ser un programa “local” (s'instal·la al nostre ordinador), el panell de control és a un web d'internet. En aquest web serà on podem crear la nostra família (afegir nens, o tutors) i decidir què podrà fer i què no podrà fer cadascú.

I si anem de vacances a un lloc on tinguem un altre ordinador, o en comprem un de nou per a casa, com que ja hem configurat el panell de control a Internet, només haurem d'instal·lar el programa en el nou ordinador, i no caldrà configurar-lo de nou.

A més de fer servir aquestes dues eines, també hem vist el web d'Alerta Antivirus, on podem descarregar tot d'eines de seguretat gratuïtes (antivirus, antiespies, altres filtres infantils...).

I com que les usuàries han sortit molt contentes, tornarem a repetir aquest taller, així que si us voleu inscriure ens podeu trucar al 93 666 61 80, venir a veure'ns (C/Falguera, 6) o enviar-nos un missatge a telecentre(arrova)santfeliu.cat. A veure si pel proper taller també s'anima algun pare!

4 comentaris:

OLGA ha dit...

No sé si ja ho he comentat alguna altra vegada, però jo no sóc massa partidària d'aquestes eines.

El que han de fer pares i professors, és estar a prop dels nens quan aquests naveguen, o directament amb ells, i ensenyar-los a triar.

Hi ha coses dolentes, si, però han de saber que hi són i saber rebutjar-les.

Quan més aviat ho aprenguin millor.

Anònim ha dit...

Molt interessant!

Quan es fan els nous tallers?

Gràcies

Punt TIC del Palau Falguera ha dit...

Olga: Dintre dels comentaris d'aquesta entrada et donava la raó. El primer que fem en aquest taller és explicar que no hi ha cap filtre 100% efectiu, i donem uns quants consells sobre infants i xarxa que van en la línia que defenses. Tot i així, hi han mares i pares, que per la qüestió que sigui (manca de temps, etc.), poden trobar una utilitat en aquestes eines, o les poden utilitzar al començament de la experiència de navegació amb els seus fills.

Anònim:Encara no tenim una data definitiva pel següent taller de seguretat infantil. Tot i així, la preinscripció pels cursos i tallers del Telecentre és contínua. Posa't en contacte amb nosaltres mitjançant les dades que has vist a l'entrada del bloc, dona'ns el teu nom i telèfon i et tindrem apuntat pel següent taller.

Gràcies pel vostre interès.

ANNA ha dit...

Hola¡ Sóc una de les mares que va fer el curset, i ha estat molt interessant el curset, de fet jo ho he aplicat a casa, i funciona molt bé, encara que no sigui efectiu 100% pots dominar molt fins on vols que arribi a entrar el nen/a.

Gràcies.