El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

20/7/09

En Juan i la llista de la compra


El Juan està apuntat a un dels cursos que fem d'Iniciació a l'Ordinador i Iniciació a Internet. Ara, durant el Curs d'Iniciació a Internet, ha demostrat ser l'alumne amb més facilitat per a realitzar la llista de la compra per Internet.

Durant el Curs d'Iniciació a Internet treballem temes diversos: introducció a Internet, ús del navegador, cerques d'informació, correu electrònic i missatgeria instantània, consells de seguretat, tràmits on-line i també treballem el tema de compres a Internet.

A la sessió de compres a Internet dediquem una part a realitzar un simulacre de compra en un supermercat. L'exercici consisteix en enviar als alumnes un correu electrònic amb la llista de la compra, normalment amb uns 3 o 4 productes bàsics i un límit per a la despesa a realitzar. La compra que va realitzar el Juan, i la resta dels alumnes, consistia en:
  • 6 cartrons de llet
  • 1 paquet de cafè mòlt
  • 1 paquet de galetes
  • 1 paquet de magdalenes
I per a realitzar l'exercici correctament no ens havien de gastar més de 10 €!

L'exercici ens serveix per practicar la navegació amb pestanyes (ja que en una pestanya mantenen el correu obert i a l'altra entren al supermercat online), per conèixer l'estructura bàsica dels supermercats online, per comprendre l'organització dels productes en categories i subcategories (i com s'assembla aquesta organització a la de carpetes, subcarpetes i fitxers) i per últim per parlar sobre seguretat i precaucions si finalment algun dia decidim passar del simulacre a la realitat realitzant la nostra primer compra per Internet.

Però no només hem descobert que el Juan té una agilitat en el supermercat virtual gairebé insuperable... a més a més hem pogut comprovar com el Francisco y el Luis, tot i estar cadascun en una punta de la classe, tenen gairebé les mateixes preferències: tots dos van agafar cafè mescla i galetes de la mateixa marca!